Kunstenaar en auteur Albert-Jan Cool zal in het kader van de promotie van zijn nieuwe boek ‘Aquarel in beeld’ op zaterdag 15 oktober een demonstratie verzorgen bij Mouseion in Doesburg. Cool heeft de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag doorlopen en heeft jarenlang gewerkt als docent en illustrator.


Ook heeft hij meerdere kunstzinnige opleidingen opgezet en handboeken geschreven voor diverse instellingen. Hij schrijft regelmatig artikelen voor het kunstenaarstijdschrift ‘Atelier’ en heeft een groot aantal boeken over aquarel geschreven voor meerdere uitgeverijen.


Tijdens de demonstratie zal Cool werken aan een aquarel en kan het publiek kijken naar zijn manier van werken, vragen aan hem stellen en zo handige tips en trucs te weten komen. Ook is het mogelijk zijn nieuwste boek aan te schaffen en deze te laten signeren.


Aquarelbenodigdheden zijn deze dag ook met 25 procent korting aan te schaffen. De demonstratie zal plaatsvinden tussen 10.00 en 16.00 uur in Galerie Mouseion in de Zandbergstraat 5 in Doesburg.