Uitgestelde motie voor Action in loods verworpen

De motie van VVD en PvdA om de Action te laten vestigen in het exercitiegebouw tegenover de haven, is in de gemeenteraad verworpen. Alleen CDA steunde de motie. De andere partijen zien Action het liefst in het kernwinkelgebied in het centrum van de stad.


PvdA Doesburg laat weten bij haar standpunt te blijven dat het college de kans aan moet grijpen om Action snel in de loods te krijgen. ‘Dit is de snelste weg. Het is goed voor Doesburg om economisch te groeien en als dan zo’n kans komt, moet je die grijpen’, aldus PvdA’er Yvonne Irving.


De PvdA vindt dat de weg die nu gekozen wordt om de Action in de binnenstad te krijgen, een veel langere en onzekere weg is. ‘Niemand weet zeker of de Action dit wel wil. Ze blijven namelijk zeggen dat ze in het kernwinkelgebied geen geschikte panden zien. De tijd zal het leren of Doesburg door de houding van het college en groen links de Action mis gaat lopen of niet.’


CDA laat weten dat de uitslag van de stemming niet verrast was. Rob Gossink van CDA Doesburg hierover: ‘De VVD-PvdA en de CDA-fracties steunden de motie. De overige partijen verwierpen de motie. De Stadspartij heeft de gelederen kennelijk weer gesloten. Bij de stemming in juli stemde “dissident” Piet Vree immers mee met de motie van de VVD-PvdA, in tegenstelling tot de rest van de fractie van de Stadspartij die tegen de motie stemde.


Gossink vervolgt: ‘De rol van de Stadspartij is in dit hele dossier opmerkelijk. Hoog van de toren blazen richting college over dat het college te weinig doet om de Action binnen de stadsgrenzen te halen. Maar als het erop aankomt, steunen ze het college wel bij hun vertragingstactiek richting de Action. Hun geloofwaardigheid op dit punt staat, bezien vanuit onze CDA-bril, zwaar onder druk’.


PvdA laat verder weten dat het veel reacties heeft gekregen op de oproep om de mening te geven over de eventuele komst van Action naar Doesburg. Op Twitter laat de partij weten dat de fractie vanavond om 20.00 uur de actie gaat bespreken.

37 reacties

 1. Hansie

  wekgelegenheid en een goedkope winkel
  gemiste kans

 2. inwoner

  wat een gezeik over een winkel,
  wat wordt de volgende Lidl,C1000, Dirk, C&A
  veel te veel reklame en ik kan me wel vinden in het college hoor.
  Het zou oneerlijke concurrentie zijn met gratis parkeren.
  Makkelijk scoren van die partijen.

 3. piet

  WAT NU GEMEENTE DOESBURG !!!!!! Zo laten ? weer een pand naar de kloten zelfde als het Arsenaal en ga eens kijken bij de betoncentrale hoe het er bij ligt schande . De betoncentrale had nog wel een paar jaar door kunnen draaien ( maar nee dat kon niet ) zo gaat DOESBURG naar de kloten Dan nog de bokken die uitgehaald worden op financieel gebied ! De burger mag er zo weer voor opdraaien WEG MET DEZE PLOEG DIE ER NU ZIT

 4. Richard Kok

  Dag Piet,

  De redactie van DoesburgDirect.nl verzoekt je om de algemene fatsoensnormen te hanteren. Het gebruik van schuttingtaal is niet toegestaan. Graag begrip hiervoor en laten we proberen in reacties met open vizier en respectvol naar elkaar toe te communiceren. Alvast bedankt!

 5. Bart

  Miscalculatie dat kan je het noemen.
  Misonderzoek kan je het noemen.
  Miskennis van de mensen, wat de mensen inwoners willen.
  Het zal mij niets verbazen dat de gevestigde orde van de middenstand zich achter de schermen roert in deze omdat ook hun stukje brood in gedrang is.
  En Doesburg kennende zal het college daar rekening mee houden, want wie het langst boert in de mosterdstad wie het meest te zeggen heeft!

  Toch zou deze concurentie moeten kunnen.

 6. remco

  Iemand schrijft dat het oneerlijke concurrentie is… dat is onzin…
  maar goed, wij gaan wel naar dieren toe voor ALLE boodschappen en niet alleen voor Action.

 7. David van Sommeren

  Stadspartij Doesburg heeft zich vanaf het begin af aan hard gemaakt om Action naar Doesburg te krijgen. Meerdere keren hebben we vragen gesteld aan het college hierover.
  De Stadspartij Doesburg is nu stomverbaasd over de reactie van de oppositie, met name van het CDA.

  Een motie die VVD en Pvda ingediend hadden in juli werd aangehouden, maar het CDA bleef op de een of andere duistere reden aan het zwalken zonder een beslissing te nemen.
  Stadspartij Doesburg had in juli via stemming gevraagd om
  Action tijdelijk te laten vestigen op de Barend Ubbinkweg, maar hier ging de oppositie niet in mee. Daarna is er afgesproken om het college zijn werk te laten doen en te zorgen dat Action naar Doesburg komt.

  Het CDA durfde geen positie in te nemen, terwijl Rob Gossink nu groots van de toren probeert te blazen, jammer en niet CDA-waardig. Verbazingwekkend dat hij nu zeurt over een motie, terwijl ze in juli geen positie innamen.

  Voor de Stadspartij Doesburg is het vreemd dat het CDA bij monde van Rob Gossink de Action hoe dan ook naar de Barend Ubbinkweg wil hebben zonder te kijken naar mogelijkheden in de binnenstad.

  Het CDA staat toch voor ondernemende gezinnen die de basis vormen in ons land?
  Rob Gossink laat juist deze ondernemende gezinnen in de binnenstad in de kou staan.
  De Stadspartij Doesburg heeft het college meegegeven te zorgen dat Action naar Doesburg moet komen. Deze boodschap was en is duidelijk.

 8. Rob Gossink (CDA-Doesburg)

  Ik begrijp best dat de Stadspartij een poging doet om hun gehavende blazoen te redden in dit dossier maar ik moet de heer Van Sommeren toch even adviseren om het huiswerk nog even over te doen. In juli hebben wij (het CDA) gewoon meegestemd met de motie van de PvdA en de VVD met betrekking tot de vastiging van Action op de Barend Ubbinkweg. Duidelijkheid hebben wij vanaf het begin gegeven, met inachtneming van het belang van Doesburg en haar inwoners! Dat kan de Stadspartij niet zeggen.

 9. Hanny

  @ David: Je hebt het over dat er enkele partijen van de oppositie geen standpunt in durft te nemen maar waar zijn dan je coalitie partijen?
  Lijkt me dat juist de SP een winkel als Action zou moeten toejuichen om hun kiezers een goedkope winkel te gunnen. Zij zijn toch voor de “kleine man met een mindere beurs”.
  Als je de coalitie partijen mee hebt zijn er toch genoeg stemmen voor dit plan?

 10. Appie van der Beek

  Hoi Hanny, als Stadspartij hebben we ook een eigen doelstelling en zijn daarbij niet altijd afhankelijk van de coalitie.
  Als de oppositie destijds had mee gestemd met onze motie had de Action er tijdelijk al gezeten tot het moment dat ze een lokatie in de binnenstad hadden gevonden.
  Na uitleg van het college over mogelijke ontwikkelingen in de binnenstad is er afgesproken om het college zijn werk te laten doen.
  Nadat andere moties werden uitgesteld door de oppositie probeert het Cda nu een voorzet in te koppen. Alleen lukt dat niet met de bekende zwarte zonnebril die het Cda draagt.

 11. Hanny

  @ Appie: oke, ik snap het

 12. Bart

  @Appie:

  Uiteraard is het CDA aan het inkoppen dat is waar men “goed”in is.
  Want mocht een andere party een goed plan presenteren en het zint hun niet dan is het christelijk democratisch bestel defect en gaan ze haperen.
  Maar op de achtergrond weet men dat het fout is wat men doet en breien ze toch verder aan de trui waa een ander aan begonnen is.

  Ik zeg maar één ding: Stadsparty behoud aub je eigen gezicht?

 13. Bart

  @ ROB GOSSINK?

  IK lees het nu pas wat je schrijft……….

  Bedenkelijk vooral de laatste zinsnede: ” met inachtneming van het belang van Doesburg en haar inwoners! Dat kan de Stadspartij niet zeggen.”

  Het eerste deel ROB startend met inachtneming van het belang van Doesburg en haar inwoners……
  Hiermee bedoel je als CDA-er denk ik: Met het gedachtegoed van het christelijk “democratisch”denken en de ondernemers.

  Met de zinsnede: Dat kan de stadsparty niet zeggen………….

  Hiermee maak je een bedenkelijke uitspraak (no offense?) want waarom denk je dat veel Doesburgers op de stadsparty met lokale mensen gestemd hebben en jullie daar zeker niet happy mee waren met een “mooi normaal volk collectief die zich aan melde bij de raadslieden en daarmee veel “jeuk veroorzaakte bij velen”?

  Sterker nog: Het zou raar zijn als de stadsparty zich niet sterk gemaakt had voor de action want het zijn volksmensen geen mensen die erboven staan en denken wat goed is voor de gewone man, nee zij zijn de gewone man.

 14. Doesburger

  Bedankt jongens!

  Door politieke onkunde is de Doesburger een Action armer. Ga vooral zo door, dan hebben we straks alleen maar lege panden die staan te rotten. Denk eens meer toekomstgericht. Durf eens stappen te zetten!

 15. Bart

  @ Doesburger?

  Het is geen onkunde!

  Onkunde kan je afleren door te leren.

  Deze patiënt is structureel ziekjes en zal alleen beter worden door zuivere medicatie.
  Daarom staat Doesburg al jaren aan de zijlijn en toch wil men zich profileren met grootse plannen altijd.

  Want daar waar het Molenveld voor de burgers een grote bouwput is geweest en financieel een debacle was en is hoor je er weinig over. Dat is doofpottherapie ten hoogste.
  Als ik bij mijn baas zulke klappers zou maken is het exit!

  u weer afwijzen action, met als smoes dat deze in de binnenstad moet komen.
  We weten dat dit kul en praat is want dat willen de ondernemers liever niet want dan komt er geduchte concurrentie.

 16. Doesburger

  @ Bart

  U slaat de spijker op z’n kop met uw laatste zin.

 17. Marinus

  Ik begin me nu toch af te vragen waar dit college en ook de Stadspartij voor staan. Ze kiezen zo te zien en bloc voor de kleine groep ondernemers in de binnenstad in plaats van voor de grote meerderheid van kiezers in onze stad. Wij zijn er uiteindelijk allemaal bij gebaat dat zo’n winkel in onze stad komt.
  Tweede vraag die bij mij opkomt is waarom de Doesburgse ondernemers zo bang zijn voor de Action. Een beetje ondernemer gaat concurrentie niet uit de weg, maar probeert door inventiviteit hier het hoofd aan te bieden. Daarbij, voor welke ondernemer in Doesburg is de Action dan een rechtstreekse concurrent. Dan moet je je eerder druk maken om allerlei nevenproducten van de Multimate, Kruidvat e.d.
  Dus in mijn optiek, laat maar komen, is alleen maar goed voor onze stad.

 18. Bart

  @ Marinus?

  Geweldig, en mooi dat je het zo stelt.

  De vazen, de schoolspullen, de schoonmaakspullen, kleding, ondergoed, al datgeen we bij de action kunnen kopen halen we dan niet meer bij Paul Staring, Marcel Bosman, Enz.
  Speelgoed ook niet meer, snoepgoed, kadoartikelen enz.
  De sint zal er zijn inkopen doen en de kerstman.
  Dat je bij AH pillen kan halen, Het kruitvat vol ligt met zaken die anderen verkopen en niet thuis horen in het kruitvat, dat mag, daar hoor je niemand over dat is de macht van het kruitvat en AH, maar een simpele action mag niet komen, ja zegt en roept men in de binnenstad maar waar dan???????????????????

  Nee we zijn gebaat bij 4 kappers en 25 ateliers in Doesburg en 2 winkels die het monopolie hebben inzake genoemde artikelen.
  Waarbij ik voor de kappers het meeste respect heb.

 19. Marinus

  @Bart?

  Waar ik op doel met mijn vraag voor wie de Action een concurrent is, is het verschil dat er denk ik toch in kwaliteit van het assortiment en de aankleding van de winkel is. Ik denk dat je Action niet kunt vergelijken met Blokker (Marcel Bosman) en Staring voor wat betreft assortiment en winkel. Zo lang deze winkels blijven wie ze zijn en alleen maar beter worden, dan is er denk ik voor hun geen vuiltje aan de lucht.

  Trouwens, met jouw laatste opmerking ben ik het helemaal eens. En dan straks in de loods ook nog eens een of ander vaag paramedisch centrum, waar mijns inziens niemand op zit te wachten.

 20. Hanny

  @ Bart: we hebben binnen de singels zelfs 6 kappers.
  En dan natuurlijk nog de nodige thuiskappers.

 21. Yvonne Irving

  Morgen 15-10-2011 houden wij (pvdA) een actie voor Action!
  Steun je een snelle komst naar Doesburg kom dan om 12.30 naar de loods.

 22. Bart

  @ Marinus?
  Gelijk geef ik je want:
  Vergeleken bij de winkel van Marcel Bosman is de shop van Paul Staring de albert cuip van Doesburg (complimenten voor Marcel!)
  Neemt niet weg dat een action concurrent zal zijn voor o.a. deze beiden winkeliers.

  @ Hanny?
  Excuus, 6 al en de thuiskappers hebben deze dat gemeld aan het college of zitten ze allen in de binnestad want dan mag het :)……… (ik word even cynisch sorry)

  @Yvonne?

  Ik miste de tweet maar alle lof dat je op de barricade gaat nu, ben benieuwd waar dit zo vandaan komt want ik hoop dat het geen copie gedrag is van het cda die alsmaar afwacht en de peilingen volgt van het volk…..oftewel: als er maar rumoer genoeg is dan gaan ze ervoor om net voor de kerst het beste konijn binnen te halen. (Excuus dat ik ook nu achterdochtig word?)

 23. Hanny

  @ Bart: is een goeie, nee de thuis kappers (meestal kapsters hoor) werken vanuit hun eigen huis en gaan bij de klanten thuis knippen en zo. Dus….. die wonen niet in de binnenstad. Zou dat dan ook een probleem zijn?
  Ik werk namelijk ook vanuit mijn huis en woon niet in de binnenstad.
  Ben ik nu in overtreding?

 24. Hanny

  @ Bart: vergat nog even te lachen want dit zou een stunt zijn, zeker als je weet dat op het nieuwbouwproject op de Beinum er een aantal woon-werk-woningen gebouwd zijn.
  Cynisch of niet het wordt zo wel een drama want wat mag nu wel en wat mag nu niet??????

 25. Bart

  @ Hanny?

  Het gaat niet om de kapsters en of jou.

  Integendeel het gaat om beleidsvoering van het college…………..uhhhhh beleidsvoering?

 26. Dennis

  Pvda hangt onzeker spandoek op bij action.
  HET LIEFST HIER????
  dat is weer zo`n grijs gebied waar anders dan?

 27. Bart

  @ Dennis?

  Uiteraard is het weer een grijs gebied. Want de PVDA zou eens een spandoek neerhangen met: Hier MOET de action KOMEN!
  Nu blijven ze lekker in dat grijze gebied politiek gezien en kunnen ze alle kanten op!

 28. DuBoucle

  Als FNVlokaal Doesburg vinden we het een gemiste kans voor de werkgelegenheid, of deze nu komt in het centrum of aan de rand hiervan.
  Deze werkgelegenheid kan Doesburg zeer zeker gebruiken, de werkloosheid in Doesburg is al hoog genoeg.(geregistreerde werkloosheid Doesburg ca 10% en de verborgen werkloosheid is nog vele malen hoger) Doesburg heeft naast een
  hoge werkloosheid ook nog een grote groep werkende armen ik denk hierbij aan ZZPers en werkende vrouwen met kleine kinderen.
  Ook voor hen met een kleine beurs zou de komst van de Action een uitkomst bieden.

 29. DuBoucle

  Petra Senhorst(Doesburg Direct voorjaar 2011)

  Meer mensen aan het werk.
  De werkloosheidscijfers in de regio lopen nu licht terug, Doesburgers moeten maximaal meeprofiteren als de arbeidsmarkt weer kansen biedt. De goede aansluiting bij het Werkplein in Doetinchem en bij het Servicepunt Werkgevers is dan cruciaal en wordt nu gerealiseerd. We moeten verder investeren in onze lokale economie.

  Dit gelezen hebben, vind ik de huidige houding lezend de laaste zin zeker niet passend.

 30. DuBoucle

  Geachte Stadspartij,
  Hieronder een stukje uit jullie verkiezingsprogramma 2010-2014.
  De ondernemer moet niet onnodig hinder ondervinden van bureaucratie en oponthoud door
  een trage ambtelijke organisatie. Simpeler toepassen van regels en verordeningen moeten
  leiden tot een gezond klimaat van ondernemen.

  Zijn mooie woorden , maar de daden?

 31. Bart

  @ DuBoucle?

  Waar blijven jullie dan als FNV LOKAAL?
  Bekend is dat Doesburg kampt met een hoge werkeloosheid en tevens een motivatieprobleem.
  Maar schijnbaar heeft men in het gemeentehuis en politiek daar geen oren voor.
  Daar waar jullie als FNV vaak pas opdraven als het echt menes is kan je ook instappen als het pas in een vroeg stadium is.
  Neemt niet weg dat je gelijk hebt qua werkeloosheid en dat het een goede stap zou zijn als de action er komt en dat mag in de loods zijn want laat een ding vast staan:

  In de binnenstad:
  Waar dan parkeren?
  Zaterdags staat alles vol op de markt.
  De woensdag idem dito
  Parkeren op het oude LTS terrein? Onmogelijk 50-60% van de auto’s is van mensen uit de binnenstad die daar weer niet met een 2e auto terecht kunnen!

  Bij de loods kan ieder terecht!

 32. DuBoucle

  Hallo Bart,
  FNV lokaal is pas opgericht in Doesburg.
  Een grote kennismaking is de tentoonstelling Onzeker bestaan in de buurtacademie van 1 t/m 10 nov op de Linie 4.
  Deze wordt geopend door de burgemeester op 1 nov om 19.30 uur
  aansluitend een publieksdebat, leestafel in de bibliotheek en op 5 nov een info/banen markt enz.
  Bart voor meer info Let op de persberichten.
  FNVLokaal

 33. Bart

  @ DuBoucle: Excuus dat jullie pas zijn opgericht?

  Dan is dit zeker een instap van jewelste om je eigen vakbondslijnen te laten zien.

  Ben erg benieuwd wat de banenmarkt gaat doen op 5 nov.

  Of zijn het alleen banen voor HBO-ers? Want daar zit de werkloosheid niet in Doesburg.

 34. DuBoucle

  Hoi Bart,
  Zeker geen excuus dat we pas in Doesburg zijn opgericht, we proberen het huidige beleid te gaan beïnvloeden.
  Hopen hiermee zeker een nieuwe vakbondslijn te laten zien.
  Wordt ook lid, dan kan je meedoen en meepraten.
  Hoop ook dat de banen markt een suc6 gaat worden,het is nog nooit in Doesburg georganiseerd. Er is een ruim aanbod voor zowel laag als hoog opgeleiden,VMBO banen zullen er zeker tussen zitten, dus ook voor jou is er volop keus.
  Voor meer info over de FNVLokaal zie link.
  Frans van der krul
  http://www.fnvlokaalwestachterhoek.nl/

 35. Bart

  @ DuBoucle?
  IK ben voorzien, en ben niet iemand die wacht op banenmarkten. Zelf zoeken en aan de bak gaan dat is het motto.
  Ik word geen lid want ik heb geen lidmaatschap nodig om mee te kunnen praten. Lid worden om je stem te laten horen is iets van vroeger toen de baas baas was.

 36. DuBoucle

  Bart:Bekijk je baas niet als baas maar als een goede vriend die altijd gelijk heeft

 37. Bart

  @ DuBoucle: Ik heb nog nooit één vriend gehad die mijn salaris betaalde……wel hielp opmaken maar betalen nooit.
  Mijn baas betaalde altijd wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑