De band van de harmonie Unisono in Velp was zaterdag 1 oktober te gast bij de slagwerkgroep van het Muziekcorps der Voormalige Schutterij te Doesburg. De Harmonie, het clubgebouw van de Doesburgse muziekvereniging was die dag de oefenruimte. Onder leiding van de dirigenten Henry Rijken (Velp) en Rien van de Bogaard (Doesburg), werd vanaf de vroege morgen gezamenlijk hard gewerkt aan een nieuw repertoire.


Naast oefenen was er ook ruimte voor wat anders. Tussendoor werd onder leiding van gids Bennie Polman de Martinitoren beklommen.


Nieuwe werken repeteer je niet alleen, maar moeten ook ten gehore worden gebracht. Daarom trokken in de loop van de middag de muzikanten naar woon- zorgcentrum St. Elisabeth in de Kloosterstraat en gaven daar op deze zonnige herfstdag buiten op het terras een concert voor de bewoners.


Een uniek optreden waar de ouderen met volle teugen van genoten. Eén van de bewoners vertelde dat ze nooit had geweten dat slagwerk zo mooi kon klinken. Ook de muzikanten van beide groepen vinden dit zeer voor herhaling vatbaar, voor hen een lange en vermoeiende dag, maar zeer leerzaam en zeker de moeite waard.