De Waag is een prominent lid van de Culturele Zondag Doesburg. Het bekende horecabedrijf in het centrum van de stad vormt voor vele bezoekers van de kunstroute een start-, pauze- of eindpunt. Daarom vandaag in de rubriek Kunst in Beeld in aanloop naar de Culturele Zondag Doesburg van zondag 2 oktober Sjors Zuiderhoek, bedrijfsleider van Stadsbierhuys De Waag in Doesburg.


Wat is er bijzonder aan uw bedrijf in relatie met Culturele Zondag Doesburg?
Wat Stadsbierhuys De Waag zo bijzonder maakt is natuurlijk dat wij ons het oudste café-restaurant van Nederland mogen noemen. Verder heeft het een monumentaal pand, omdat het meeleeft in de historie van doesburg. Met onze mooie middeleeuwse gewelvenkelders en de oude waag centraal in het café, zijn wij onmisbaar op de culturele zondag. Vanaf oktober tot en met april hebben wij ook iedere culturele zondag live muziek.

Hoe ziet het programma voor aanstaande zondag eruit?
Het optreden voor aankomende zondag is Herman Poudroyen en Band, een singer-songwriter die Nederlandstalig zijn muziek vertolkt met onder andere Onno Kuipers en Ronald de Jong.


Hoe belangrijk is kunst voor Doesburg?
Kunst is zeer belangrijk voor Doesburg, omdat Doesburg leeft van kunst. Veel mensen halen inspiratie uit het eeuwen oude Doesburg. En Doesburg is kunst op zich. In de kleine straatjes van Doesburg zitten kleine ateliers met kunstenaars die sierraden, beeldjes, schilderijen, kleden en nog veel meer mooie kunst maken. Die mensen zijn zeer belangrijk voor Doesburg.


Hoe kunstminnend is de Doesburger?
De Doesburgers zijn volgens mij redelijk op kunst en cultuur gesteld en er wordt ook zeer veel aan gedaan. Denkt maar aan bepaalde evenementen die binnen Doesburg worden georganiseerd zoals fotograficamarkt, Hanzefeesten, Doesburg Binnenste Buiten en de culturele zondagen.


Waar kennen we Sjors Zuiderhoek nog meer van?
Hetgeen dat ik in mijn vrije tijd doe is voetballen, tennis, volleyballen en Afrikaans percussie. Verder hou ik van lekker eten en ben liefhebber van wijn en speciaalbier.


Vertel eens iets verrassends over uzelf
Iets verrassend over mezelf vertellen is vrij lastig, maar wat ik wel kan vertellen is dat ik Doesburg een mooie stad vindt met veel mooie mensen die ieder weer een eigen verhaal hebben. Ik heb het erg naar mijn zin bij De Waag en hoop nog lang in de horeca actief te mogen zijn, want het is een mooi vak.


Stadsbierhuys De Waag
Koepoortstraat 2-4
6981 AS Doesburg
tel. 0313-479617
www.waagdoesburg.nl


Fotografie: Joost de Wolf / JdW Fotografie uit Doesburg