Atelier 8’r tijdje dicht door brand, galerie gewoon open

De galerie en de beeldentuin van de Doesburgse kunstenaars Ad van den Brink en Marga Bles is gewoon te bezoeken, ondanks een kleine brand die in de nacht van woensdag op donderdag plaatsvond in Ateleir/Galerie 8’r in Doesburg. Door de brand kunnen Van den Brink en Bles volgens eigen inschatting zeker zes weken niet werken in hun atelier.


Het atelier is door de brand bedenkt met een flinke laag roet. Aanleiding voor de brand is het niet uit een stopcontact halen van een stekker en een niet volledig afgerolde haspel, zo laat een geschrokken Marga Bles weten.


De schade, vooral ontstaan door roet, is enorm. Bles: ‘Het atelier wat toch wel een oppervlakte heeft van tien bij twaalf vierkante meter, stond naast het gebruikelijk interieur, natuurlijk vol met materialen, machines en kunstwerken. Alles moet worden afgevoerd voor een schoonmaakbeurt of kan direct naar het stort. Het hele atelier moet worden gestript om de schade ontstaan door roet weg te kunnen werken’.


Het kunstenaars echtpaar zal de komende zes weken in ieder geval niet in eigen atelier kunnen werken. Wellicht zoeken ze naar een tijdelijk onderkomen in de buurt. De galerie en de beeldentuin zijn gewoon te bezoeken.

2 reacties

  1. Frans

    Sterkte met de schoonmaak werkzaamheden,en dat jullie maar snel weer verder kunnen werken.

    MpNTV.vr.gr. Frans S.

  2. Marijke Schellekens

    Marga en Ab, wat vervelend voor jullie! Heel veel sterkte met het schoonmaken en alles wat er bij komt. Met groet van Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑