DOV inventariseert wensen bezoekers centrum Doesburg

De Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV) wil een beter beeld krijgen wat de inwoners van Doesburg verwachten van het centrum van hun stad. Daarom is DOV een onderzoek gestart. Met de verkregen informatie wil DOV een plan ontwikkelen waarbij ze een verbetering van de binnenstad wil nastreven. Dat laat DOV-voorzitter Stan Hillenaar weten. De enquête van DOV is zowel online, op de website van DOV, als fysiek in te vullen.


In de enquête worden onder meer vragen gesprek over het parkeerbeleid, het al dan niet autoluw maken van het centrum, het winkelaanbod en de winkeltijden. ‘Met de verkregen informatie willen we een plan ontwikkelen waarbij we een verbetering van de binnenstad nastreven’, aldus voorzitter Stan Hillenaar van DOV.


Op de homepage van de website van DOV – www.doesburgdov.nl – staat een link naar de enquête. Het invullen van de enquête duurt ongeveer vijf minuten. Enquêteformulieren zijn ook verkrijgbaar bij leden van DOV. Leden van DOV zijn herkenbaar aan een raamsticker op de etalage.

6 reacties

 1. Rob

  Voor de mensen die graag een Action in Doesburg willen, al dan niet aan de Barend Ubbinkweg, kunnen die wens aangeven bij de enquete!!! Ook andere zaken zoals hinderlijke reclameborden op de stoep, parkeren en de koopavond komen aan de orde. Aanrader!!!!

 2. Frans van der Krul

  Ik mis alleen de vraag nog over koopzondag!Hoeveel? enz of wil men dit niet weten, Centrum Auto vrij en kom in Action!Is er al bepaalt hoe Doesburg er in de toekomst eruit zou moeten zien, Visie nota toekomst 2030 niks meer van gehoord/gelezen?

 3. Bart

  Erg objectief is de enquette niet want de antwoorden zou DOV al jaren moeten hebben.
  Het is niet oke dat Doesburg alleen op de zaterdag autovrij is want daar waar Zevenaar, Doetinchem geheel autovrij zijn kan dit voor Doesburg ook een pré zijn en inzake de hinderlijke reclameborden dit is echt niet te doen. Half op straat lopen, mensen , ouderen die niet fatsoenlijk kunnen lopen.
  Wat is nu echt het voordeel van auto’s in de binnenstad van Doesburg?
  Ik denk persoonlijk dat je de gezelloigheid weg haalt door fietsen, scooters, auto’s door de stad laten gaan terwijl men winkelt.

 4. Hanny

  @Bart: niet de auto’s weren uit het centrum maar gewoon verbieden die reclameborden op de stoepen te plaatsen.
  Voor mensen die niet zo goed kunnen lopen wordt het een crime nog boodschappen te doen en met alle zaken een eind te moeten slepen.
  Als je regelmatig pakketpost verstuurd moet je een eind lopen met een zwaar pakket,niet echt vriendelijk.
  Geen verkeer meer in de binnenstad: dan moet je ook al die scootmobielen verbieden want die rijden je ook vaak bijna van de sokken.
  Als ik, zeker in de wat koudere maanden, op zaterdag kijk in binnenstad dan kun je een kanon afschieten en raak je niemand. Het is dan echt uitgestorven. Dat maakt de binnenstad echt niet gezellig.
  Afsluiting: Nog meer mensen die voor alles naar Dieren gaan.
  Afsluiting: Doesburg wordt dan echt een spookstad.Een maand of 3 per jaar gezellig en 9 maanden doods.

 5. Bart

  @ Hanny?
  De borden weg en de auto’s weg uit de stad.
  Volop verkeer ind e stad is niet van deze tijd en brengt de sfeer en gezelligheid weg van de straat, mensen zijn te allert en vooral oudere mensen.
  In bijvoorbeeld de decembermaand kan je de proef doen want als je winters hebt zoals de afgelopen 2 jaar met al die sneeuw is het al helemaal geen pre om auto’s toe te laten in de stad!
  Pakketpost kan nooit de reden zijn de veiligheid en sfeer te verbieden.

  De laatste zinsnede is tegenstrijdig mijns inziens:

  “Afsluiting: Doesburg wordt dan echt een spookstad.Een maand of 3 per jaar gezellig en 9 maanden doods.”

  Dat is het namelijk al.

  Je moet het durven als gemeente en ondernemers, zevenaar zat jaren geleden in de zelfde positie en kijk nu eens?
  Op en top drukte.

 6. Sander

  @ Het is verbazingwekkend dat Doesburg, een stad die prat gaat op haar historische binnenstad met middeleeuwse stratenpatroon hierin nog steeds auto’s laat rijden die hier niet hoeven te zijn. En dat zijn dan mensen die perse voor de deur van de supermarkt, bakker, pinautomaat etc willen worden afgezet en opgehaald terwijl Doesburg prima parkeergelegenheid heeft op rolafstand van de supermarkten. Supertriest! Maar ja, Doesburg is zo groot, je moet soms wel 1 minuut lopen op op plaats van bestemming te komen. Tegen al die mensen zou ik willen zeggen, ga lekker naar zo’n shoppingcenter, alles nog dichter bij elkaar. Maar blijf met je ronkende bak uit het centrum van ons historische centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑