Zondag 18 oktober om 15.30 uur brengt het Resonet Ensemble onder leiding van Arthur Mahler een viertal Bach cantates ten gehore. Medewerking verlenen Sytse Buwalda (countertenor), Heleen Koele (sopraan), Sebastian Brouwer (tenor) en Pieter Hendriks (bas), solisten die allen ook in het Concertgebouw zingen. Uitgevoerd worden de cantates BWV 4, 75, 103 en 78.

 

Het Resonet Ensemble is een semi-professioneel muziekgezelschap dat zich intensief en succesvol bezighoudt met uitvoeringen van werken van Joh. Sebastian Bach, de grootste componist uit de barok.

 

Het ensemble is een graag geziene gast van StiDoMu vanwege een inmiddels opgebouwde traditie die is gestoeld op kwaliteit en succesvolle uitvoeringen in de Doesburgse Martinikerk.

 

De dirigent Arthur Mahler is meer dan 10 jaar chef-dirigent van het Resonet Ensemble. Zijn muzikale inzicht en ervaring als barokhoboïst in het Amsterdams Baroque Orchestra (onder leiding van Ton Koopman), zijn vriendschappelijke manier van repeteren en zijn inspirerende stijl van dirigeren hebben veel bijgedragen aan het succes van het Ensemble.

 

Na de twee eerste cantates is er een korte pauze waarin een kopje koffie of thee kan worden gedronken. Ook voor en na het concert is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee.

 

Het concert duurt, exclusief pauze, ongeveer een uur. Toegang is 13 euro. Voor 65-plus 12 euro en voor donateurs van StiDoMu 11 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Resonet Ensemble