De Badmintonvereniging Doesburg bestaat dit jaar 40 jaar. Bij dit heugelijke feit wil de vereniging nadrukkelijk stilstaan en dit zal gebeuren op 24 en 25 mei in de sporthal Beumerskamp. Op die dagen vindt er een badmintonmarathon plaats, is er een dagprogramma in de sporthal voor jong en oud, en is er een avondafsluiting. Daarnaast zal het traditionele jeugdkamp ook in het teken staan van het jubileum, door een aantal bijzonder activiteiten en een extra overnachting.

 

De badmintonmarathon heeft tot doel om het record van meer dan 36 uur achtereen badmintonnen (het officiële wereldrecord) te verbeteren. De recordpoging wordt uitgevoerd door een aantal jonge BV Doesburgleden met ondersteuning van verzorgers en publiek.

 

‘Als we er in slagen het record te breken wordt het vermeld in het officiële Guinessbook of Records. De poging begint op 24 mei om 8.00 uur en eindigt  25 mei om 20.15 uur’, zo laat voorzitter Hein den Hartog weten.

 

Het dagprogramma  is een samengesteld programma voor jeugd, senioren en oud-leden. Het badmintonnen wordt  gespeeld met (jeugd)- leden en oud-leden. Daarnaast worden er games gespeeld met een kleine knipoog naar onze sport. Den Hartog: ‘Wij verwachten ongeveer 400 deelnemers en belangstellenden van zowel binnen als buiten Doesburg’.

 

Tijdens de avondafsluiting zal het jubileumweekend worden geëvalueerd en vindt de huldiging plaats van een aantal jubilarissen.