BankGiro Loterij schenkt 500.000 euro aan LaLique Museum

Het Lalique Museum in Doesburg heeft een schenking van 500.000 euro van de BankGiro Loterij gekregen. Met dit bedrag kan de bouwkundige afwerking en inrichting van het museum worden gerealiseerd.

Santino Melssen en Benjamin Janssens van het Lalique Museum namen de cheque vandaag in ontvangst.  ‘Ongelofelijk, een half miljoen euro, dit hadden wij ons toch niet kunnen bedenken. We zijn echt helemaal overrompeld, geen woorden voor. We zetten ons dag en nacht met veel passie in voor deze mooie collectie. Deze bijdrage geeft echt een enorme duw in de goede richting. Fantastisch’, aldus de museumondernemers.

Dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij gaat er dit jaar opnieuw een record miljoenenbedrag naar cultuur in Nederland. De schenking aan het Lalique Museum vond plaats in aanloop naar het jaarlijkse Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij, dat op 5 februari plaatsvindt in Naturalis in Leiden.

Tijdens deze bijeenkomst onthult de Loterij traditiegetrouw welk totaalbedrag zij in 2020 aan vele musea en andere culturele organisaties kan schenken en hoe zij dit bedrag verdeelt. Mede dankzij de steun van de BankGiro Loterij blijft cultuur en cultureel erfgoed behouden en toegankelijk voor iedereen.

De BankGiro Loterij is de cultuurloterij van Nederland. Minimaal 40 procent van de opbrengst schenkt de Loterij direct aan cultuur in Nederland. Maandelijks spelen ruim 700.000 deelnemers mee met de BankGiro Loterij. Zij maken elke maand kans op meer dan honderdduizend prijzen en dragen met minimaal 40 procent van hun lotprijs bij aan alle vormen van cultuur in Nederland: van bioscopen tot concerten en van kastelen tot musea.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg

 

2 reacties

  1. Frans van der Krul

    Het Lalique Museum in Doesburg heeft een schenking van 500.000 euro van de BankGiro Loterij gekregen en kan nu eindelijk eens haar personeel betalen?

  2. Appie van der Beek namens Stadspartij Doesburg

    Wij willen het Lalique Museum en met name Santino en Benjamin van harte feliciteren met het verkrijgen van de schenking van de BankGiro Loterij!
    Deze schenking zal jullie plannen met het Museum een enorme “boost” kunnen geven en jullie levenswerk nog meer vorm geven!
    Het is jullie van harte gegund, Stadspartij Doesburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑