B&B aan het Roggepleintje, gevestigd boven de foodshop Het Boeren Hoekje tegenover het stadhuis in het centrum van de stad, ontvangt dinsdag 9 juni haar eerste gasten.

Het Boeren Hoekje is vanaf begin maart open. Nienke de Jong en Arvid Ehlert openden hun streekwinkel met B&B aan het Roggepleintje vlak voordat het coronavirus in Nederland verscheen. De Bed and Breakfast met streekontbijt had daardoor vertraging opgelopen maar de eerste kamer is inmiddels prachtig geworden en geopend. Ondanks dat de website met reserveringssysteem nog niet helemaal af is, stromen per mail de boekingen binnen en dinsdag worden de eerste gasten ontvangen.

De winkel wordt inmiddels goed bezocht en heeft een groeiend aantal vaste klanten, laten de eigenaren weten. Dit is niet alleen te danken aan de verse, grotendeels biologische (seizoens)groenten, zoals raapstelen, asperges en aardbeien. Ook verse zuivel, buffelproducten, een klein aanbod kaas en meel van de grutterij-molen komen direct bij boeren uit de streek.

Wagyu en Lakenvelder rundvlees en lamsvlees completeren een aanbod dat er nog niet was in Doesburg. Daarnaast is er imkerhoning, jam, stroop, vruchtensap en sinds kort boeren ijs en biologische wijn te koop. Binnenkort is ook de Achterhoek vlag te verkrijgen en koekjes gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Nienke en Arvid laten weten continu bezig te zijn met de uitbreiding van het assortiment. ‘Zolang het maar uit de streek komt en er op een bewuste manier met dier, omgeving én mens wordt gewerkt. Wij willen de boeren en ambachtelijke producenten van levensmiddelen ondersteunen en de lijntjes naar de consument zo kort mogelijk houden. Zo kunnen zij een eerlijke prijs krijgen en is het beter voor het milieu. Als er een maatschappelijk belang bij komt kijken worden we daar helemaal vrolijk van’, aldus de ondernemers.

De producten komen uit de Liemers, Achterhoek en Veluwe. Het Boeren Hoekje is ambassadeur van Liemers Trots, een organisatie met dezelfde idealen en een eigen keurmerk. Het Boeren Hoekje is van dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.30 uur geopend en op zaterdag en sommige zon- en feestdagen van 09.00 tot 17.00 uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg