De kans is groot dat Doesburg er weer een bijzondere slaapplek bij krijgt. Een ondernemer wil een bed & breakfast aanbieden op een schip in de passantenhaven. Naast een slaapplaats wordt de boot ook ingezet voor rondvaarten.

Het idee is afkomstig van Roy Verheij uit Silvolde. Hij wil in samenwerking met B&B Het Hoge Huys uit de binnenstad een semipermanente plaats in de haven hebben voor zijn schip. Naast slaapgasten mikt Verheij op zakengasten die de boot kunnen gebruiken voor vergaderingen en bijeenkomsten van 6 tot 8 personen.

In een adviesnota laat de gemeente weten akkoord te zijn met het verzoek en een vergunning voor twee jaar af te willen geven. Volgens de gemeente is het plan om het schip 3 tot 4 dagen per week te verhuren als B&B . Op andere dagen wordt het schip met schipper aangeboden om met gezelschappen te varen over de IJssel.

Het college besluit in principe medewerking te verleden aan het verzoek, staat te lezen in een adviesnota. ‘In principe voor een periode van 2 jaar medewerking verlenen aan het gebruik van een aanlegplaats in de Turfhaven voor een B&B op het water, in combinatie met gebruik van het schip voor chartervaren’.

Het schip (op de foto is een soortgelijk te zien, RK) is een klassiek motorjacht van ruim 16 meter lang en 4,2 meter breed met 6 vaste slaapplaatsen aan boord, en een centrale verwarming en stroom. In een kanttekening laat de gemeente weten akkoord te gaan met het runnen van het B&B-schip door de eigenaren van B&B Het Hoge Huys op 200 meter van de haven. De familie Jansen van Het Hoge Huys zal bijvoorbeeld het ontbijt op het schip gaan verzorgen.

Aan DoesburgDirect.nl laat Roy Verheij weten dat hij medio maart wil starten met het B&B-schip. De promotie van de drijvende slaaplocatie wil hij onder andere via de website van VVV Doesburg doen en via het populaire internationale platform AirBNB.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, Etos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.