De Muziekcorps der Voormalige Schutterij houdt vrijdagavond 20 juni het concert ‘Muziek an ’t Water’ op de trappen bij Hotel Doesburg. Nieuw is dat er voor het buitenconcert een bbq-buffet wordt gehouden.

 

Muziekcorps der Voormalige Schutterij meldt klaar te zijn voor het concert waarbij de langste dag van het jaar wordt gevierd. Het muziekcorps wil zich graag eens anders presenteren. Daarom is er gekozen voor de samenwerking met een band, zanger en violiste.

 

Er worden populaire nummers gespeeld, lekkere muziek om van een prachtige zomeravond te genieten aan het water. Het concert wordt gegeven op de trappen nabij Hotel Doesburg. Dit zal de eerste keer zijn dat er een concert op deze prachtige plek in Doesburg wordt gegeven in deze vorm.

 

‘M.d.v.S. wil laten zien dat het leuk is om samen muziek te maken en dat spelen van bekende pop- en rocknummers ook mogelijk is. Het is weer een mooi voorbeeld van de nieuwe muzikale weg die M.d.v.S. inslaat, na het succesvolle concert van afgelopen winter “Dance in Harmonie” waarmee het publiek ook positief verrast werd’, aldus Nicolette Vree van het corps.

 

Op het laatste moment is de Doesburgse band Steamer gevonden om deel te nemen aan dit concert. Vanwege omstandigheden heeft de vorige band af moeten haken. Steamer zal naast eigen nummers ook bekende nummers spelen. Hun leadzanger Gerard de Meij zal nummers met het orkest meezingen.

 

Vivian de Graaff speelt een prachtig stuk. Het orkest zal deze soliste op viool begeleiden in een mooi rustpunt in het nogal swingende programma. Daarnaast is onze Doesburgse zanger Sebastiaan van de partij. Hij zal bekende Nederlandstalige nummers zingen, die iedereen herkent (en mee mag zingen).

 

Met Hotel Doesburg is de samenwerking gezocht op het gebied van de catering tijdens het concert. Zij hebben vooraf een “Muziek an ’t Water”-barbecue-buffet op de kaart staan voor 19,50 euro per persoon. Publiek kan eerst heerlijk eten bij Hotel Doesburg en daarna doorwandelen naar de trappen om te genieten van het bijzondere concert.

 

Het concert op vrijdagavond 20 juni begint om 21:00 uur en de toegang is gratis.

muziek an 't water 600