Winnende sieraden ontwerpwedstrijd uitgereikt in Doesburg

Tijdens het speciale evenement van de Culturele Zondag in Doesburg; “Sieraad aan de IJssel” was een ontwerpwedstrijd uit onder particulieren en scholieren uitgeschreven. Naast een aantal eervolle vermeldingen waren er 2 winnaressen: Iris Velthausz (student) en Martine Schultze-van Dijk (particulier)! Zilversmederij Blok en Marjolin goudsmid hebben de ontwerpen uitgevoerd in zilver en goud en ze feestelijk uitgereikt.

 

Iris had een gestileerde vis ontworpen. Sterk is aan dit oorsieraad is dat het “out of the box” gaat, de golven gaan langs de oorschelp en deze elementen geven in hun eenvoud een extra dimensie en ruimtebeleving. Laura Egbers van Marjolin goudsmid heeft het ontwerp d.m.v. hoogte en diepteverschil meer dimensie gegeven. Er is zilver en goud gebruikt in de uitvoering.

 

Martine heeft de contouren van de IJssel geschaald en Kampen en Doesburg met elkaar verbonden. Hierdoor heeft ze een ring ontworpen die een heel eigen karakter krijgt. “Het was erg goed uitgedacht, heldere uitleg en goede foto’s ter illustratie”zo vermeldt de jury. Zilversmederij Blok heeft de ring uitgevoerd in zilver met een extra toevoeging van persoonlijke stenen van Martine.

 

“Sieraad aan de IJssel”was een evenement waarbij er veel sieradenontwerpers, goudsmeden, en zilversmeden lieten zien hoe hun vak in zijn werk gaat en waarbij je alle vervaardigde pracht en praal kon bewonderen, passen en kopen. Vanwege het grote succes van deze eerste editie waarbij er meer dan 1000 bezoekers waren en meer dan 60 ontwerpen voor de wedstrijd zijn ingediend, gaat de Culturele Zondag voor volgend jaar een nieuwe editie plannen.

winnaar sieraadontwerpwedstrijd 600

 

1 reactie

  1. karel peulen

    Beste mensen

    Kunnen jullie mij een mail sturen als er weer een wedstrijd voordoet.

    Mijn dank.

    K.Peulen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑