Doesburg krijgt er zeer waarschijnlijk een bedrijfsverzamelgebouw bij. Op de Beinum aan de Leigraafseweg zijn plannen voor het bouwen van bedrijvengebouw van 650 vierkante meter groot. Momenteel ligt er een vergunningaanvraag voor dit plan bij de gemeente.


Willem Plageman uit Doetinchem heeft bij de gemeente Doesburg een plan ingediend om een bedrijfsverzamelgebouw te bouwen op een stuk braakliggend grond op de Leigraafseweg naast sportcentrum Body Control.


Het gaat volgens Plageman om een bedrijfsverzamelgebouw van 650 vierkante meter groot en zeven meter hoog. ‘Er kunnen vier units, drie, twee of een in. Het kan dus door een bedrijf worden gehuurd of door meerdere, met een maximum van vier’, aldus Plageman.


Plageman beschikt al over meerdere bedrijfsgebouwen op het industrieterrein in Beinum en liep al langer met het idee een nieuw bedrijfsverzamelgebouw te bouwen. ‘In december heb ik de grond gekocht van Geereking. Als de vergunningaanvraag wordt goedgekeurd, start ik begin april. Voor de bouw staat tien weken, dus ergens in juni moet het gebouw klaar zijn voor gebruik’.


Als het gebouw klaar is worden de ruimtes aangeboden om te huren. De verhuur verloopt via Ten Hag Makelaars. Die zal volgens Plageman binnenkort meer informatie verstrekken over het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw.