Doesburg kort op bijstand bij onvoldoende medewerking

Doesburgers die in de bijstand zitten kunnen tot 35 procent worden gekort op hun uitkering wanneer ze zich onvoldoende inspannen om uit de uitkering te komen. Dat heeft de gemeenteraad van Doesburg besloten na stemming tijdens de raadsvergadering.


Een meerderheid van CDA, VVD, Stadspartij Doesburg, D66 en GroenLinks heeft hiertoe besloten. SP en PvdA stemden tegen. Het college van Doesburg dacht zelf aan een korting van 20 procent, maar met een meerderheid werd door stemming bepaald dat dit 35 procent wordt.


Een bijstandsuitkering wordt gegeven aan mensen die te weinig geld hebben om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. De uitkering vult het inkomen aan tot een minimale grens. Een van de voorwaarden is om ingeschreven te staan als werkzoekende bij het UWV. De gemeente bepaalt of iemand recht heeft op een bijstandsuitkering en hoeveel men krijgt. Om een bijstandsuitkering te krijgen, moeten het inkomen en eigen vermogen (bezittingen zoals huis en spaargeld) onder de bijstandsgrens liggen.

1 reactie

  1. Bas van Dooren

    zie: VVID vraagt hulp bij aanleg nieuwe tuin…daar vragen ze nog mensen…makkelijker kan ik het niet maken voor een idee twee vliegen in één klap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑