De eerste editie van de Beinum CUP, een tennistoernooi speciaal voor inwoners van de Beinum, is gewonnen door team Attitude. Jet van Uum, Theo Jagersma, Sandra Meijer, Andre Houtkamp en captain Sandra Kuipers waren de besten, verdeeld over drie speeldagen. De afgelopen weken werd op zondagochtend door meerdere teams gestreden om de Beinum CUP. Elke wedstrijddag werd afgesloten met een gezamenlijke lunch. Doel van het toernooi was mensen meer aan beweging te laten doen.


De opzet van het toernooi was even simpel als helder; een teamcaptain is lid van de tennisvereniging Doesburg en zoekt vier niet-leden om het team compleet te maken. Uiteindelijk namen zes teams deel aan het toernooi.


De Beinum CUP is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Gelderse Sport Federatie met als doel om meer mensen aan het sporten te krijgen. De organisatie was in handen van Wijkraad Beinum en Eugenie Meijer van Tennisvereniging Doesburg.


Alle deelnemers aan de Beinum CUP kunnen lid worden voor 2012 en hoeven dan in 2011 geen contributie meer te betalen. Verder mogen ze kosteloos deelnemen aan het boerenkooltoernooi op 30 oktober. ‘Ik denk dat zeker 10 spelers serieus overweegt lid te worden’, aldus Jelle Koning, voorzitter van Wijkraad Beinum.


Tip
Bekijk hier de foto’s van de finaledag