Inwoners van de wijk Beinum in Doesburg kunnen op zaterdag 24 september hun conditie testen tijdens de eerste Beinum-RUN. Het gaat om een hardloopwedstrijd door de wijk waarbij deelnemers kunnen kiezen uit een, twee of drie rondes. Per ronde bedraagt de afstand zo’n 2,5 tot drie kilometer. Naast de Beinum-RUN meldt Wijkraad Beinum nog meer sportieve activiteiten.


De Beinum-RUN wordt gehouden tijdens het jaarlijkse wijkfeest op de Nationale Burendag op 24 september. De hardloopwedstrijd begint om 10.00 uur. Startplaats is de parkeerplaats bij de DEKA supermarkt. Opgeven voor de Beinum-RUN kan per mail (info@wijkraadbeinum.nl). Er zijn medailles te verdienen en alle deelnemers krijgen een vaantje.


Naast de Beinum-RUN zijn er op de parkeerplaats bij de DEKA diverse sport- en spelelementen en is er ook in de sporthal van alles te beleven zoals bijvoorbeeld badminton. Tussen de middag wordt de wijk getrakteerd op een lekkere lunch en zal er een draaiorgel uit 1923 muziek ten gehore brengen. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkussen of ook een draai geven aan het orgel.


De sportactiviteiten op zaterdag worden gehouden tijdens Nationale Burendag. Dit is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds, en wordt ieder jaar op de vierde zaterdag in september gevierd. In 2010 deden maar liefst 1 miljoen mensen mee aan de Nationale Burendag.


Zondag 25 september gaat de wijkraad vrolijk door met sportieve activiteiten. Dat organiseert het samen met de tennisvereniging Doesburg een toernooi om de Beinum-CUP. Zes teamcaptains uit de gelederen van de tennisvereniging hebben een team samengesteld van niet-leden uit de wijk Beinum. Op drie zondagochtenden wordt beslist wie naar huis gaat met de fel begeerde Beinum-CUP. Elke ochtend wordt afgesloten met een lekkere lunch.