De oorlogsfilm Zwartboek draait op zondag 23 februari in Filmhuis Doesburg. De film is met 3 gouden kalveren bekroond en wordt vertoond in het kader van ’75 jaar Vrijheid’.

De film staat op zondag 23 februari geprogrammeerd om 14.00 uur. Vanwege het thema ’75 jaar Vrijheid’ is de toegang gratis.

In het laatste jaar van de tweede wereldoorlog wordt plotseling de boerderij, waar de joodse revuester Rachel Stein ondergedoken zit, gebombardeerd. Rachel besluit met een groep Joden de Biesbosch over te steken naar reeds bevrijd gebied.

De groep stuit echter op een Duitse patrouille en bijna alle vluchtelingen worden gedood. Rachel weet te ontkomen en ze sluit zich aan bij het verzet en weet als Ellis de Vries aan te pappen met een hoge Duitse SD-officier Müntze.

Het verzet wil met de hulp van Ellis een groep gevangen genomen verzetslieden bevrijden. Het plan wordt echter verraden. Ellis wordt beschuldigd van verraad en ze moet opnieuw onderduiken.

De filmregie is van Paul Verhoeven en de hoofdrollen zijn voor Carice van Houten, Halina Reijn, Sebastian Koch en Thom Hoffman. De film is bekroond met 3 gouden kalveren: beste film, beste actrice en beste regie.

Zwartboek is gemaakt in 2006 en de film duurt 145 minuten. Filmhuis Doesburg is gevestigd op de eerste verdieping van Het Arsenaal en beschikt over 59 zitplaatsen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg