Vanwege het jubileum van Podium Acanthus treedt Trio Rosina er op dinsdagavond 21 januari op. Het is het derde concert uit een feestserie van vijf.

Podium Acanthus bestaat inmiddels 20 jaar en is gevestigd in de Koepoortstraat 20. Het derde feestelijke concert van de vijf lustrumconcerten vindt plaats op dinsdagavond 21 januari. Het Trio Rosina brengt een afwisselend en lyrisch programma. Liederen begeleid door klarinet en piano vormen het hoofdbestanddeel ervan. Maar ook is de klarinet solo te horen of samen met de zangeres zonder piano.

Het concert begint met drie delen uit ‘Les nuits d’été’ van de Franse componist Hector Berlioz. Het is een liederencyclus die bewerkt is voor het Trio. De cyclus was door Berlioz aanvankelijk voor piano en solozangeres gecomponeerd, maar later heeft hij de liederen bewerkt voor mezzosopraan en orkest. De inhoud van de gedichten zijn zeer romantisch en gaan over liefde en de dood van de geliefde.

De sfeer vol romantiek en lyriek is hiermee voor het concert bepaald. Naast Franse muziek klinkt ook Duitstalige muziek van Clara en Robert Schumann en van Brahms .

Na de pauze klinken Engelse liederen en een werk voor klarinet solo van Malcolm Arnold. Deze componist is o.a. bekend geworden zijn de filmmuziek bij de beroemde film ‘The bridge over the River Kwai’. Tot slot klinken drie songs van de 20e-eeuwse Engelse vrouwelijke componist Margot Wright, de oma van Rosina.

Een toegangskaart voor dit concert kost 17,50 euro per persoon (jeugd t/m 15 jaar betaalt 8,50 euro) is te bestellen via podium@acanthus.demon.nl. In de prijs is koffie of thee in de pauze en een drankje na afloop inbegrepen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg