De landelijke regelgeving zit bakkers van oliebollen en andere frituurwaar behoorlijk in de weg tijdens Doesburg Binnenste Buiten. De organisatie loopt hierdoor inkomsten mis.

Dat meldt Han Snijders namens de evenementencommissie van Doesburg Binnenste Buiten. ‘Door landelijke regelgeving mag er niet meer gefrituurd worden binnen 5 meter van een gebouw. Dat betekent geen oliebollen meer bij bakkerij Koenen of Sonja’s Lunchroom, en geen visboer meer in de stad’, aldus Snijders.

De landelijke regelgeving beperkt de mogelijkheden voor buitenbakkers. Voor Snijders betekent dit dat hij een aantal deelnemers van buitenaf heeft moeten afwijzen. Snijders: ‘Dat kost ons klauwen met geld. Wat ook veel geld kost zijn de afvalafvoer en vergunningen’.

Ook het nieuwe evenementenbeleid van de gemeente Doesburg speelt een rol in de keuzes die de organisatie moet maken. Snijders: ‘Onze reserves zijn op. Het is al langer bekend dat we financieel en organisatorisch aan een zijden draadje hangen. We krijgen al 35 jaar exact hetzelfde subsidiebedrag van de gemeente van 5.000 gulden (zo’,n 2.200 euro, red), terwijl alles duurder is geworden’.

Doesburg Binnenste Buiten heeft zelf gekozen om een vergunning aan te vragen tot 21.00 uur. De horecabedrijven zijn vergunningtechnisch daarmee verantwoordelijk voor hun activiteiten vanaf 21.00 uur. Door het nieuwe beleid en de regelgeving is het verplicht om beveiliging in te huren bij feesten. Die kosten komen dus voor rekening van de lokale horeca.

Doesburg Binnenste Buiten wordt gehouden van woensdag 11 juli tot en met zaterdag 14 juli. De organisatie mikt op ons 80.000 tot 90.000 bezoekers. Daarmee is Doesburg Binnenste Buiten het grootste meerdaagse evenement van Doesburg. Burgemeester Loes van der Meijs zal op woensdag het evenement officieel openen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.