De concerten die tijdens de Culturele zondagmiddag van 6 december klinken bestaan uit twee beroemde piano-trio’s. Zij worden uitgevoerd door het Odayin Trio.

Allereerst klinkt het eerste pianotrio van Shostakovich (Pianotrio no 1. in c klein, opus 8). Dit is een wervelend stuk muziek vol verrassingen. De Russische componist schreef het al in de tijd dat hij op het conservatorium studeerde. Hij ontwikkelde zicht tot een veel beluisterd en bewonderd componist. Hij wist zich, ondanks alle politieke spanningen tijdens de communistische tijd in Rusland staande te houden.

Daarna klinkt  het tweede deel uit Schuberts bekende Tweede Pianotrio (in Es, opus 100) Een prachtig lyrisch stuk dat blijft boeien.

Het Odayin trio bestaat uit Hanke Scheffer (piano), Hrayr Ter-Sargsyan (viool) en Noam Staal (cello). De musici ontmoetten elkaar aan het conservatorium van Zwolle en spelen sindsdien samen. Ze worden gecaoched door o.a de pianopedagogen Frank Peters en Frank van de Laar.  De naam Odayin betekent lucht of luchtig in het Armeens, maar ook hart in het Ojbwa, een oude indiaanse taal. 

Hanke Scheffer studeert piano bij Frank Peters aan het Artez conservatorium te Zwolle. Ze is momenteel bezig zich voor te bereiden op het Bachelor-examen, eind van dit studiejaar. Hanke volgde masterclasses bij o.a. Willem Brons, Einar Steen-Nokleberg en Carlo Grante.

De violist Hrayr Ter-Sargsyan komt oorspronkelijk uit Armenië. Hij studeert ook aan het Artez conservatorium. Net als Hanke is hij bezig met het laatste jaar van zijn Bachelor. Hij studeert bij Sarah Kapustin. Hij volgde masterclasses bij o.a. Pyotr Tarcholik, Daniel Rowland en Moshe Hammer . Hij nam deel aan veschillende concoursen en won onder andere de 1ste prijs bij een lokale talentenjacht en de aanmoedigingsprijs bij het Britten vioolconcours.

Noam Staal groeide op in Amsterdam en studeert cello ook aan het Artez conservatorium. Zijn docente is Karlien Bartels, bij wie hij studeert voor zijn Master-diploma. Hij kreeg daarvoor o.a. les van Jeroen den Herder en Jeroen Reuling. Hij was deelnemer aan masterclasses van o.a. Jakob Koranyi, Dmitri Ferschtman, Anner Bijlsma en Mirel Iancovici. Noam zal begin 2016 deelnemen aan een  orkeststage bij het Gelders Orkest en HET orkest van het Oosten.

 

Programma zondag 6 december

Het Odayin pianotrio bestaat uit Hanke Scheffer (piano), Hrayr Ter-Sargsyan (viool) en Noam Staal (cello)

* Dimitri Shostakovich – Pianotrio no 1. in c, opus 8 (1923)

(1906 – 1975)

* Franz Schubert – Pianotrio no. 2 in Es, opus 100, deel 2: andante con moto (1828)

(1797 – 1828)

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus, Koepoortstraat 20, 6981 AS Doesburg. Tel. 0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Hotel Doesburg.