De Duitse Rotaryclub Gladbeck Kirchhellen heeft afgelopen weekend een cheque aangeboden aan de Carillonstichting van € 4000. Dit bedrag was al eerder toegezegd en hierdoor was het laatste gat in de begroting gedicht en kon de Es-klok worden besteld. Ook werd door de Duitse voorzitter Eckhard Meierjohann een tafelbel aangeboden aan de huidige voorzitters van de Doesburgse Rotaryclub, Elja Vels en Ruud Smit.

 

RotaryClub Gladbeck Kirchhellen is sinds de oprichting in 1994 van de Doesburgse Rotaryclub de Duitse zusterclub. RC Doesburg had al in juni 2014 een bedrag van € 5600 bijeengebracht voor de Es-klok als opbrengst van  de Doesburgse Haringparty van 2014.

 

Zaterdag waren 17 leden van de Duitse club op bezoek in Doesburg om samen met de Doesburgse Rotary leden een mooie dag te beleven. ‘De Martinitoren werd beklommen, stadwandelingen gedaan, wijn- en bierproeverijen in het Arsenaal en genieten van de Keep them Rolling colonne. Deze uitwisseling vindt jaarlijks plaats’, aldus Jan Strating namens Rotary Doesburg.

photo-445