Bewoner Beinum vraagt aandacht voor gevaarlijk zebrapad

Een verontruste bewoner van de Beinum, Paul Hamer, heeft de gemeente gewezen op een in zijn ogen onoverzichtelijk en daardoor gevaarlijk zebrapad op de Angerloseweg op Beinum.


Door struiken langs de weg is het voor wandelaars onoverzichtelijk om over te steken over het zebrapad, en is het volgens Hamer wachten op een ongeval. ‘Naar mijn mening zou het snoeien van de beplanting tot op bijvoorbeeld 40 centimeter hoogte aan de rechterzijde van de weg de veiligheid ten goede komen’, aldus Hamer.


Hamer heeft de gevaarlijke verkeerssituatie gemeld bij de gemeente. Die heeft Hamer kenbaar gemaakt dat het met spoed overgaat tot het kortwieken van de groenstrook om zo wandelaars en auto’s een beter zicht te geven op elkaar. Hamer zegt tevreden te zijn met de snelle toezegging van de gemeente.


3 reacties

 1. Jelle

  Prima actie! Onder de wijkenlijn is hét middel om dit soort zaken onder de aandacht te brengen bij de gemeente. Mocht actie uitblijven, of de reactie tegenvallen, dan natuurlijk de wijkraad inschakelen!

  Jelle Koning
  Voorzitter wijkraad Beinum

 2. Ellen Mulder- Metselaar

  Dit is door de VVD fractie al enige tijd geleden aan de orde gesteld in de commissie VROM. De toezegging is gedaan dat er meer gesnoeid gaat worden op onder andere deze locatie.

 3. Paul Hamer

  Er is inmiddels gesnoeid. Ik neem aan dat de takken deze week worden weggehaald. Naar mijn idee is het de verkeersveiligheid ten goed gekomen.

  Mijn dank naar de gemeente.

  Groetend,

  Paul Hamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑