De reis naar New York die studenten van de HAN maken heeft niets te maken met hun studieopdracht om toeristisch Doesburg in kaart te brengen. Dit zegt stadsmanager Bart van Rooij doelend op een artikel in De Gelderlander. ‘Het artikel schetst een verkeerd beeld en heeft mij in negatieve zin verrast’.


Van Rooij is not amused met de publicaties in De Gelderlander in De Regiobode over de studiereis van studenten van de HAN naar New York. De studiereis heeft volgens Van Rooij niets te maken met het te houden onderzoek naar de toeristische status en mogelijkheden van Doesburg.


‘Het misverstand heeft betrekking op een publicatie in De Gelderlander waarin gesuggereerd werd dat de studenten in opdracht van de stadsmanager naar New York gaan. Dit is volstrekt onjuist en heeft in Doesburg nogal wat reacties opgeleverd in de trant van “op kosten van de Doesburgse gemeenschap dure reisjes maken” en “zijn ze nou helemaal….”’, aldus Van Rooij.


Van Rooij vervolgt: ‘Vervolgens werd er in De Regiobode van afgelopen week onder het pseudoniem Desiderius Antidotum nog een schepje bovenop gedaan. Voor de goede orde: het artikel in De Gelderlander is volledig buiten mij om tot stand gekomen, schetst een verkeerd beeld en heeft ook mij in negatieve zin verrast’.


De stadsmanager laat weten inmiddels contact te hebben gehad met de desbetreffende journalist van De Gelderlander en met de docent van de HAN. Het blijkt dat als vast onderdeel van het lesprogramma bij de HAN alle studenten een studiereis maken en dat de keuze voor New York als was bepaald, voordat opdracht werd gegeven voor een onderzoek in Doesburg.


Zie ook:
Onderzoek naar reden van toeristisch bezoek