Bewoners Beumerskamp in actie tegen hondenpoep

Buurtbewoners van Beumerskamp op de Beinum in Doesburg zijn eigenhandig een actie gestart tegen de overlast van hondenpoep. Middels zelf gemaakte borden wijzen ze hondenbezitters op het opruimen van de uitwerpselen op het grasveld bij de vijver. Vooral spelende kinderen worden nogal eens onaangenaam verrast door de aanwezigheid van hondendrollen.


Volgens buurtbewoner en een van de initiatiefnemers van de actie, Cindy van Oostrom, viel het op dat de laatste tijd er meer honden werden uitgelaten op het grasveld bij de vijver. Daarbij viel het vooral op dat de hondenbezitters de poep niet opruimden.


‘Nu het mooie weer er weer is, willen de kinderen graag picknicken op het gras of er lekker op kunnen spelen. Helaas moet je dan eerst kijken waar de poep ligt en dan voorzichtig het picknickkleed er neer leggen. En dan nog zijn de kinderen regelmatig eigenaar van een flinke bult poep aan hun schoenen’, constateert van Oostrom.


De buurtbewoners onderstrepen dat ze geen problemen hebben met honden, maar vinden het niet meer dan normaal dat alle hondenbezitters de uitwerpselen van hun hond opruimen. ‘Vinden ze dit niet prettig, dan moeten ze geen hond nemen’, aldus van Oostrom.


Mede door een loze melding bij de gemeente over poepoverlast door iemand uit de buurt en het tijdrovende plan om eerst een brief te schrijven aan de gemeente, ontstond spontaan het idee om zelf borden te maken.


‘Toen we terugreden van een volleybaltoernooi en er een aantal buurmeisjes bij elkaar in een auto zaten, kwam het onderwerp weer ter sprake. Waarom wachten op de gemeente, dachten we. We kunnen de bordjes ook zelf maken, zeiden we direct. Dezelfde middag werden er planken verzameld, teksten bedacht en borden gemaakt. Met een beetje hulp van de ouders hebben de kinderen grotendeels zelf de borden gemaakt’.


Doel van de actie is dat hondenbezitters worden gewezen op het opruimen van hondenpoep. ‘We hopen op begrip en de inzet van de mensen om hun hond ergens anders uit te laten of de poep op te ruimen. We hebben het gevoel dat de borden helpen. De borden staan er inmiddels al een week. Hopelijk neemt de gemeente ons initiatief over en worden er vaste bordjes geplaatst. Dan zou ons doel pas echt bereikt zijn’, aldus van Oostrom.

1 reactie

  1. Ed

    He Goed gedaan Ben trots op jullie.gr Buurman ed.Goed werk meiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑