Wie vanuit Dieren Doesburg binnenrijdt, komt een zelfgemaakt bord tegen met daarop de tekst ‘female friendly’. Wie het bord heeft opgehangen en waarom, is niet bekend.

Het zelfgemaakte houtenbord is vastgemaakt aan het officiële plaatsnaambord. Vermoedelijk is het afgelopen nacht geplaatst, aangezien er sinds vanochtend meldingen over binnen zijn gekomen.

Het is niet duidelijk wie er achter de actie zit, maar aangenomen mag worden dat de tekst in verband staat met de veelbesproken drilkooidiscussie die de afgelopen tijd veel stof doet opwaaien in Doesburg. Voor een deel van bevolking is de drilkooi vrouwonvriendelijk.

Zowel voor- als tegenstanders van het eventueel wel of niet plaatsen van de drilkooi laten flink van zich horen. Niet alleen op sociale media, maar inmiddels dus ook door een bord bij de brug over de IJssel te plaatsen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.