Het Arsenaal 1309 houdt op zondag 11 juni tussen 14.00 en 17.00 uur een unieke bierbeleving, gegeven door twee Nederlandse bierbrouwers Steve Gammage van de Bronckhorser Brewing Company  en Gerard van den Broek van de Hertog Jan brouwerij.

Gerard van den Broek ontwikkelde in 1994 de receptuur voor  het huidige Hertog-Jan pils en werd in 1995  ‘meesterbrouwer’. Vanaf de eeuwwisseling verdiept hij zich in het speciaalbier van deze brouwerij. Speciaal voor deze middag neemt hij zijn ‘Grand Prestige Vintage’ en de ‘Vatgelagerd’ mee.

Steve Gammage heeft in zijn relatief korte brouwloopbaan al veel prijzen gewonnen. Afgelopen november nog keurden 80 bierdeskundigen meer dan 1.250 bieren van over de hele wereld tijdens de ‘Brussel Beer Challenge’. De Bronchorster Brewing Company wist daarbij met maar liefst drie bieren in de prijzen te vallen.

Bijpassende hapjes
Tijdens deze interessante en gezellige middag op 11 juni zorgt de chef-kok van Het Arsenaal voor bijpassende hapjes. De brouwers nemen de gasten mee op ontdekkingsreis door de biergeschiedenis, waarin aandacht wordt gegeven aan de verschillende bierstijlen.

Na afloop is er de mogelijkheid om een maaltijd van de chef te nuttigen, waarin bier de hoofdrol speelt. Kortom, een leuke en innoverende middag waarin gasten aan de lippen van deze twee brouwmeesters hangen.

Alpe d’Huzes
De brouwmeesters verzorgen deze middag belangeloos en doneren hun verdiensten als ‘Doesburgse mosterd na de maaltijd’ aan het Doesburgse team ‘Bandajanas’. Dit team doet 1 juni mee aan de beklimming van de Alpe d’Huzes, om zo de strijd tegen kanker te steunen. Daarnaast is er een bierton aanwezig waarin gasten een extra donatie kunnen doen voor dit goede doel.

Kaarten om de proeverij bij te wonen zijn voor 19 euro per stuk te bestellen bij Het Arsenaal. De entree is inclusief 12 proefbiertjes, een 5-tal hapjes en een lezing van de twee meesterbrouwers.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig en Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies.