Doesburg Jazz, het meerdaagse muziekevenement op 10 en 11 november 2018, heeft 9.200 bezoekers getrokken. Dat blijkt uit cijfers van de organisatie die tot stand zijn gekomen na evaluaties en overleg met betrokken partijen.

Het bezoekersaantal van 9.200 is afkomstig van de gemeente Doesburg, die op dit bepaalt met behulp van sensoren op verschillende plaatsen in de stad.

Uit cijfers van de gemeente Doesburg blijkt volgens de organisatie van Doesburg Jazz dat de totaal gemeten bezoekersaantallen aan de stad tijdens het jazz-weekend iets minder hoog waren dan het gemiddelde van de maanden september en oktober.

Bij deze constatering moet volgens Doesburg Jazz worden aangemerkt dat de meeste weekenden in september en oktober uitzonderlijk warm en zonnig waren met temperaturen van boven de 20 graden Celsius.

Verder blijkt uit cijfers dat na Google en Facebook DoesburgDirect voor de meeste bezoekers op de website www.doesburgjazz.nl heeft gezorgd.

Dit jaar staat Doesburg Jazz gepland in het weekend van 8, 9 en 10 november. Daarbij treden verschillende bands op verschillende locaties in de stad op. De komende editie start vermoedelijk op vrijdag 8 november. Daarmee gaat het muziekevenement van 2 naar 3 dagen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.