Wie wil genieten van de natuur van Doesburg, kan zaterdag 15 juni meelopen tijdens een georganiseerde wandeling over de Hoge Linie. Deelname is gratis, maar je moet je vooraf wel even aanmelden.

Het unieke historische vestingmonument naar ontwerp van Menno van Coehoorn, waarmee met de aanleg in 1701 is begonnen, is ook als natuur- en stiltegebied van grote waarde. Hiervan kunnen we op deze ochtend uitgebreid genieten en kennis nemen.

De natuur laat zich van alle kanten bekijken en tussen het opkomend groen zijn de contouren van het eeuwenoude vestingwerk fantastisch zichtbaar. De rondleiders zullen je over een en ander uitgebreid informeren.

Vestinggeschiedenis en natuur komen beide aan bod en gaan in dit gebied hand in hand. De gemeente Doesburg is projectmatig bezig om via het plan ‘Beleef de linies’ het gebied onder de aandacht te brengen van eenieder die historie en natuur een warm hart toedraagt.

De vestingwandelingen over de Hoge Linie worden ook dit jaar weer georganiseerd door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren in samenwerking met de Stichting Menno van Coehoorn, Staatsbosbeheer en de Vogelwerkgroep van Stad en Ambt Doesborgh. Duur van de wandeling is ongeveer 2 uur. Het is raadzaam laarzen of stevig schoenen aan te trekken.

De wandeling op 15 juni begint om 10.00 uur. Aanmelden kan door te bellen met Streekmuseum De Roode Tooren via 0313-474265, of door een mail te sturen naar museum@deroodetooren.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.