Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg houdt op zaterdag 6 oktober een bijzonder concert. Het gaat om een uitwisselingsconcert in samenwerking met O.B.K. uit Hoofdplaat in Zeeland. Het concert heet ‘Mosselen & Mosterd’ en vindt plaats is Martinus Atrium in Doesburg.


Aanleiding voor dit uitwisselingsconcert is de verhuizing van een lid van Muziekcorps der Voormalige Schutterij naar het Zeeuwse Hoofdplaat. Hij werd daar lid van de plaatselijke muziekvereniging O.B.K. Door zijn contacten met Doesburg kwam het idee tot stand om een uitwisselingsconcert te houden.


Op zaterdag 6 oktober arriveren de Zeeuwse muzikanten in Doesburg. Na een kennismaking met Doesburg in de middag, zal ’s avonds de gezamenlijke notenuitwisseling in de vorm van het gezamenlijke concert plaatsvinden.


Het concert wordt gehouden in het Martinus Atrium in de katholieke kerk in de Juliana van Stolberglaan, aanvang is 19.30 uur. Net als altijd is ook dit concert gratis te bezoeken. Het concert start met een optreden van O.B.K. uit Hoofdplaat onder leiding van hun dirigent Patrick Geerts.


Vervolgens komen de optredens van M.d.v.S.: eerst de slagwerkgroep onder leiding van Rien van den Bogaard. Na een pauze spelen het opleidingsorkest en het grote orkest van M.d.v.S. hun ingestudeerde stukken, beiden onder leiding van Hans Hilferink.