Boot van botenbouwproject in verkoop in Zwartsluis

De boot die door jongeren is gebouwd in het kader van het botenproject en vorige week in Doesburg is opgeleverd, vertrekt woensdag 26 september naar Zwartsluis. Daar komt de boot te liggen bij een scheepsmakelaar, die de boot in de verkoop doet. Dat laat wethouder Willem Bouman aan DoesburgDirect.nl weten.


‘De stichting Bouwen aan je Toekomst is eigenaar van de boot. De stichting heeft als doel het bieden van scholing en werkervaring aan jongeren in de gemeente Doesburg en omstreken. De boot zal tot en met woensdag 26 september in de passantenhaven liggen. Op woensdag krijgen mensen van 15.00 tot 18.00 uur de gelegenheid om de boot ook van binnen te bezichtigen. Daarna zal de boot naar Zwartsluis worden gevaren om bij de scheepsmakelaar in de verkoop te liggen’, aldus Bouman.


Na verkoop van de boot zal de opbrengst volgens Bouman worden ingezet voor een nieuw project ter bestrijding van voortijdig schoolverlaten. Bouman: ‘Wat voor project dat precies wordt, is nog niet duidelijk. We zullen dat in samenwerking met het Platform Onderwijs Achterhoek verder vormgeven’.


De bouw van het 15 meter lange motorschip startte in oktober 2009. Vorige week werd het opgeleverd. Totaal werkten meer dan twintig jongeren aan de bouw van de boot. Doel van het project was om jongeren werkervaring op te laten doen en ze enthousiast te maken voor een baan of terugkaar naar het onderwijs.


Theo Willemsen van de Stichting Bouwen aan je Toekomst laat weten te hopen dat er in Doesburg weer een soortgelijk project wordt gestart. Wat Willemsen betreft kan de oude GTW-loods bij de passantenhaven daarvoor in aanmerking komen. Volgens Willemsen kunnen er twee vliegen in een klap worden geslagen; de loods wordt opgeknapt en jongeren kunnen werkervaring opdoen.


1 reactie

  1. Ellen Mulder-Metselaar

    Dit is de site waar de boot te vinden is.

    http://www.kranerweerd.nl/pages/120/list/54/240/Luxe-Motor-15-m..html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑