Bijzondere lezingen in Doesburg vanwege ’75 jaar Vrijheid’

In het kader van 75 jaar Vrijheid houdt Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren een bijzondere lezingencyclus met sprekers van nationaal niveau. De eerste bijeenkomst is 23 januari en vindt plaats in de Bovenzaal van Stadsbierhuys De Waag.

Deze speciale serie voordrachten wordt door Stad en Ambt Doesborgh/Streekmuseum De Roode Tooren gepresenteerd in het kader van de diverse activiteiten die komend jaar in Doesburg worden georganiseerd in het kader van 75 jaar Vrijheid (1945-2020).

Alle avonden van deze cyclus vinden plaats in de Bovenzaal van Stadsbierhuis De Waag, Koepoortstraat 2 te Doesburg en beginnen om 20.00 uur. Het gaat om vier bijeenkomsten:

 • 23 januari: De Jodenvervolging In Nederland;
 • 5 maart: De NSB, Ontstaan en opkomst van de Nationaal Socialistische Beweging in Nederland, 1931-1935;
 • 30 april: Na de bevrijding;
 • 24 september: Nederlands-Indië voor en na de bevrijding 15 augustus 1945.

Belangstellenden kunnen intekenen op de hele cyclus voor 40 euro per persoon voor leden en 50 euro voor niet-leden. Dit is inclusief een kopje koffie of thee per avond. Men kan ook intekenen op losse avonden. De kosten hiervoor bedragen per avond 12,50 euro voor leden en 15 euro voor niet-leden.

Aanmelding kan per email: info@deroodetooren.nl of telefonisch bij Rinus G.M. Rabeling: 0313-472968. U ontvangt dan een bevestiging en een nota voor de betaling van de verschuldigde bijdrage. Per avond ontvangt men telkens een reminder per email.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

 • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
 • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
 • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
 • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
 • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
 • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.

1 reactie

 1. irene elshout

  Ik ben op 16 april 1945 geboren in Doesburg. Paardenmarkt 12.
  En ik wil graag het nieuws en de activiteiten volgen in Doesburg m.b.t. het 75 jarige bevrijdings feest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑