Nabij de Markt in Doesburg wordt voor een periode van twee jaar een openbaar (invaliden) toilet geplaatst. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van Stichting Gehandicaptenraad Doesburg, Wijkraad Binnenstad en enkele politieke partijen waaronder het CDA in vervulling.

Het gaat hier om een tijdelijke voorziening, omdat een meer passende en permanente oplossing in de maak lijkt. Gedoeld wordt hier op het voormalige ABN-AMRO gebouw, Kerkstraat 13/15 dat al enkele jaren leeg staat.

Bedoeling is om in de ABN-AMRO een dubbele toiletvoorziening te realiseren, waarvan één speciaal voor invaliden. Ook deze toiletten zullen volautomatisch worden ingericht. Momenteel is netwerkclub Hanzegilde gevestigd in het pand.

Toiletbril
De gemeente huurt een supermoderne volautomatisch (invaliden)toilet. Na elk bezoek wordt de toiletbril gereinigd en krijgt de vloer een wasbeurt. Voor het bezoek moet 50 cent worden betaald.

De afrekening kan contant of per creditcard. Het toilet is ongeveer 2,5 bij 3 meter en zal worden geplaatst op de hoek Markt – Kerkstraat (recht tegenover Kerkstraat 7/9)

‘Kleine ambitieuze toeristenstad’
Een openbaar toilet kost meer dan dat het jaarlijks opbrengt. De verwachting is dat ettelijke duizenden euro’s per jaar moet worden bijgepast.

‘Dit is ook niet verwonderlijk,’ beaamt wethouder Fred Jansen. ‘Ons bezoekersaantal is niet te vergelijken met steden als Deventer en Amersfoort, waar al sinds vele jaren openbare toiletten in de winkelstraten zijn te vinden. In die zin zijn wij als kleine ambitieuze toeristenstad uniek!’

De order is geplaatst, het toilet wordt gefabriceerd en zal waarschijnlijk begin juni 2017 gebruikt kunnen worden.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.