Elke eerste maandag van de maand kunnen liefhebbers van jazz vanaf 19.30 uur in de foyer van de Gasthuiskerk luisteren naar, spreken over en genieten van jazz. Maandag 6 maart treedt Chase Kwartet op.

De entrée is gratis, de drankjes niet. Iedereen is van harte welkom onder het motto Pay when you go away. Was u tevreden? Laat dat dan merken. Reserveren is niet nodig.

Het Chase Kwartet werd op 7 oktober 1984 opgericht onder de naam Charlestown Chasers; het merendeel van de leden maakte in die tijd nog deel uit van de Charlestown Jazzband. Daarna ging het kwartet verder onder de huidige naam.

De stijl van de muziek is het best te omschrijven als Swing, Mainstream en Latin. De zes swingende heren spelen op de meest uiteenlopende gelegenheden, zoals jazzclubs, recepties, promoties en culturele bijeenkomsten.

De huidige bezetting, waarvan de bas en het slagwerk soms wiisselt bestaat uit: Henri Giebels, Rob Bakker, Barend van der Schilden, Rob Egging, Stan Brinkhoff, Wim Hendriks.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias en Brasserie Het Zesde Zintuig.