Blekers Blog: 2016 was een bewogen jaar

De tijd vliegt en 2016 is alweer voorbij. Graag blik ik met u terug op een bewogen jaar voor de Doesburger waar vele gebeurtenissen de revue hebben gepasseerd.

Het jaar begon met de traditionele nieuwjaarsrecepties. Ook op het stadhuis was men weer van de partij. Uit alle gelederen van de Doesburgse samenleving kwam men samen om elkaar een goed 2016 te wensen. De toen nog kersverse burgemeester Loes van der Meijs hield haar toespraak en werd warm onthaald door de aanwezigen, zoals ze dat de paar weken daarvoor ook al dagelijks ondervond door onze inwoners aldus Loes.

Kort na de eerste dagen van het jaar kwam eindelijk de winter de kop op steken. Toen het in januari twee nachten drie graden had gevroren, had men het op tv al over de Elfstedentocht maar helaas bleef ook dit jaar de tocht der tochten uit. In februari lag Doesburg wel echt even plat na een dik pak sneeuw en ijzel en hebben we kunnen genieten van winterpret en geleden onder de beperkende bijkomstigheden van een glad wegdek.

Over het wegdek gesproken; als we ergens door beperkt waren in het voorjaar was het natuurlijk de langdurig sluiting van de IJsselbrug. Waar we in 2015 eerst nog een mini-file hadden op de Koepoortdijk voor de stoplichten, hebben we dit jaar met z’n allen in de rij gestaan bij de oprit naar de N338 en de rotonde bij het voormalig postkantoor van Angerlo en alle andere knooppunten tussen Doesburg en de oprit van de A12. Maar de brug is af, mooi, en we kunnen weer binnen het uur van Doesburg naar Dieren rijden.

In het voorjaar zagen we verder de afronding van het sportpark aan de Oranjesingel. Een prachtig nieuw gebouw mét twee velden én een klein speelveldje waar we trots op mogen zijn. Immers hoeven we nu niet meer bang te zijn dat scheidsrechters wedstrijden staken vanwege het slechte veld, wat in 2015 zelfs nog was voorgevallen. Maar er wordt niet alleen gevoetbald. Sportief Doesburg floreert en daar hebben we allemaal van mogen genieten.

De verhuizing van SC Doesburg naar het nieuwe onderkomen op de vertrouwde locatie had ook een ander zeer waardevol gevolg: het Stadspark aan de Looiersweg. Midden in Doesburg een prachtig park met loopbruggen die rechtstreeks naar de toegangswegen van het hart van het oude centrum leiden. Een minicamping en flora en fauna voor alle inwoners van Doesburg op loopafstand. Het park, met haar fonteinen en waterpoelen, was in augustus tijdens de hittegolf dusdanig populair dat de Doesburgse horecagelegenheden samen besloten gratis ijs en drinken uit te delen aan bezoekers. Desondanks raakten in het gedrang diverse mensen uitgedroogd en oververhit en haalden wij zelfs het NOS acht uur journaal met als headline “het mooiste park van Nederland kampt met schaarste aan drinken en ijsjes na duizenden bezoekers per dag”.

In het najaar was het rustig in Doesburg. Na een verhitte zomer waren wij daar ook wel aan toe. Toch was er flink wat bedrijvigheid in Doesburg, wederom onlosmakelijk verbonden aan onze IJssel. Waterschap Rijn en IJssel heeft in samenwerking met Deep Water Energy de eerste stap gezet naar een waterkrachtcentrale in de IJssel die niet alleen onze hele stad maar ook naburige plaatsen zal gaan voorzien van stroom. Ook dit project bleef niet buiten schot van de Nederlandse media. Loes van der Meijs mocht zelfs aanschuiven bij Humberto Tan in RTL Late Night om toe te lichten hoe “zo’n klein stadje als Doesburg in zo’n korte tijd diverse grote succesvolle projecten kon realiseren.” Loes sprak toen de historische woorden uit die we onlangs nog terug hebben mogen zien in het NOS 2016 jaaroverzicht: “Doesburg is geen klein stadje, Doesburg is groots net als haar inwoners wat direct antwoord is op uw vraag.”

Beste mensen, ik wens u allen een gezond en gelukkig nieuwjaar!

Hans Bleker

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.

 

4 reacties

 1. Sem Rosenkamp

  Ik denkt dat 2015 een bewogen jaar was en dat 2015 voorbij is 😉

 2. harmien bruining

  Misschien toch eerst even verder lezen Sem???

 3. Frans van der Krul

  Harmien, warrig verhaal (zeker gelezen) de vooruit terugblik.
  Hoop dat hij de volgende keer een andere glazen bol neemt.

 4. robert duis

  @Sem / Harmien / Frans.

  Duidelijk drie verschillende reacties op de “vondst” van de heer Hans Bleker.

  Niet begrepen – Wel begrepen – Niet erg lovend v.w.b Sem – Harmien – Frans.

  Op zich is dit idee dan eigenlijk al geslaagd in de zin van: “Anders dan Anders”.

  Denk dat de heer Hans Bleker een complimentje mag ontvangen. Waarom?

  Omdat zo vele berichten c.q. reacties op deze website niet verder komen dan:

  “Goed Gedaan!”
  ” Leuk!”
  ” Veel succes!” …….
  …… en nog zo veel andere oppervlakkige “inbreng”.

  Chapeau Heer Hans Bleker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑