VVD: Veiligheid bewoners Oranjesingel in het geding

Nu er volop gebouwd wordt aan de Oranjesingel voor de Sportclub Doesburg is het volgens de VVD ook nú tijd om actie te ondernemen om de ontoegankelijke en slecht begaanbare weg en stoepen aan te pakken.

VVD-raadslid Marijke Everts spreekt uit eigen ervaring dat de straat en stoep van de Oranjesingel verbeterd moet worden. ‘De bestrating heeft een grote bolling met gevaarlijke hoogteverschillen en door de groei van bomen en wortels is op allerlei plaatsen de stoep slecht begaanbaar’, aldus Everts.

Everts vervolgt: ‘Op verschillende delen van het trottoir is een dusdanige ontzetting ontstaan door wortelopdruk dat mensen met een kinderwagen of rolstoel van de stoep af moeten, óm de boom heen moeten lopen over de straat, om vervolgens weer de stoeprand van zo’n vijftien tot twintig centimeter hoger op proberen te komen. Daarnaast zorgt de wortelopdruk voor struikel- en valgevaar. Dit kan niet de bedoeling zijn’.

Dat er iets moet gebeuren is volgens VVD Doesburg duidelijk. Everts: ‘We moeten streven naar een veilige leefomgeving. Daar hoort geen wortelopdruk bij. Gelukkig heeft de gemeente Doesburg een uitgebreid bomenbeheers- en bomenbeleidsplan. Het beleid van de gemeente is dat prioriteit moet worden gelegd bij bomen die nu (midden) in een voetpad staan. Deze bomen moeten worden gekapt en zo mogelijk worden herplant buiten de verharding in de directe omgeving.’

Het is volgens Everts nu zaak om in ieder geval die paar knelpunten die echt gevaarlijk zijn direct aan te pakken. ‘Wanneer de gemeente nalatig zal blijven bij het aanpakken van de meest prangende probleemsituaties zal zij ook aansprakelijk zijn voor schade en letsel. Liever vandaag dan morgen moet de gemeente aan het werk om de veiligheid van de buurtbewoners en bezoekers aan de Oranjesingel terug te geven’, aldus Everts.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.

 

2 reacties

  1. Frans van der Krul

    Wie houd dit college tegen om het te regelen? VVD zit er zelf in.

  2. Frans Schilderman

    Goed gezien Frans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑