Hotel Doesburg wordt Stadshotel Doesburg met nieuwe eigenaar

Joost Smeltink, eigenaar van Villa Veertien in Dieren, wordt de nieuwe eigenaar van Hotel Doesburg. Smelting heeft het pand en de inventaris gekocht van de pandeigenaar uit Apeldoorn en gaat vanaf maart draaien als Stadshotel Doesburg.

Dat heeft Smeltink zojuist bevestigd tegenover DoesburgDirect.nl. Daarmee komt een eind aan de onduidelijkheid die tussen Kerst en Oud&Nieuw was ontstaan over het hotel aan de IJssel.

‘We hebben het pand en de inventaris gekocht en starten een nieuwe onderneming met eigen personeel. Twee jaar geleden zagen we een advertentie in een horecavakblad waarin het te koop werd aangeboden. Vanaf dat moment was er contact met de pandeigenaar. Over een week krijgen we de sleutel’, aldus Smeltink.

Na de sleuteloverdracht wil Smeltink het hotel opfrissen. ‘Een nieuw kleurtje. Andere meubels. We denken dat we begin maart het hotel, dat Stadshotel Doesburg gaat heten, kunnen openen’.

Over de status van het huidige Hotel Doesburg blijft onduidelijkheid. De huidige eigenaar Joop Bergevoet is niet bereikbaar en de telefoon van het hotel is afgesloten. Daarmee is de kans groot dat het op een faillissement uitdraait. Op de deur hangt een briefje dat het hotel gesloten is vanwege vakantie.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.

 

10 reacties

 1. Hermen Overweg

  Het hotel is een heel belangrijke voorziening voor onze stad. Daarom wens ik de nieuwe eigenaar veel succes. Het hotel, met zijn fantastische ligging, heeft alles in zich om een trekpleister voor de hele regio te worden!

 2. Marie Gerritsen

  Wat leuk voor jullie Joost , Ik wens je veel succes en welkom in Doesburg . Kom zeker bij je aan . Groetjes Marie Gerritsen ( Rest Gem Rheden )

 3. Frans Schilderman

  Wat is er mis met het oude personeel dat die daar niet aan de slag gaan?

 4. Mevr.H.F Steenbergen

  Geef het oude personeel een kans in uw nieuwe bedrijf. Voor mij blijft het Hotel Doesburg de nieuwe naam vind ik persoonlijk niet passen voor Doesburg. Hotel/Restaurant Hanzestad Doesburg (optie naam)?

 5. Francien Löverink-Haanappel

  Proficiat ! Villa Veertien in Dieren heeft een goede naam, dus wat bedrijfsvoering betreft bij Stadshotel Doesburg zal het zeker lukken.
  Het Hotel met zijn prachtige ligging waar vele Doesburgers en toeristen kunnen genieten van het uitzicht.
  Gastvrijheid en goede kwaliteit ?! Dan komt het zeker goed.
  Heel veel succes voor de nieuwe eigenaar !

 6. Peter van den Broeke

  Gefeliciteerd! Gelukkig blijft het hotel open. Daarbij vind ik de naam “Stadshotel Doesburg” erg mooi en goed gevonden. In de volksmond zal het wel Hotel Doesburg blijven maar enige vernieuwing daarin is op zijn plaats. Naast de vele B&B’s is een hotel onontbeerlijk in een stad met toeristische aantrekkingskracht, want dat hebben we. Laten we blij wezen dat er weer een ondernemer is die zijn nek uit durft te steken. Daarnaast vind ik het erg vervelend voor Joop Bergevoet. Als ondernemer loop je altijd een risico, een risico dat door veel mensen onderschat wordt.

 7. Roel Voskamp

  Betekent dit ontslag voor al het huidige personeel? En wat is daarvoor geregeld? Daar lees ik niks over!

 8. Richard Kok

  Roel, dat is onduidelijk. Het lukt maar niet om in contact te komen met de huidige eigenaar, dus vragen hierover moeten nog even op zich laten wachten.

 9. Theo Houkes

  Gefeliciteert nieuwe eigenaar mooi nu hopen dat ze aan de smurfhaven geen restaurant openen

 10. Appie van der Beek

  Zover ik weet is al het personeel ontslagen, een aantal had een nul uren contract .
  Na hun werkzaamheden tijdens de kerst zijn hun de ontslagpapieren overhandigd.
  Kun je voorstellen hoe voor hun de kerstdagen zijn geweest?
  Mijn echtgenote was een van hun.
  Graag zou ze haar werkzaamheden zelfs met wederom een nul uren contract willen hervatten maar de nieuwe eigenaar heeft aangegeven met eigen personeel te gaan starten.
  Ik wens de nieuwe eigenaar heel veel succes want een stad als Doesburg kan niet zonder een goed draaiend hotel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑