Burgemeester: ‘Toerisme Doesburg belangrijk speerpunt dit jaar’

Toerisme is een van de belangrijke speerpunten die jaar in Doesburg. Dat is een van de boodschappen die burgemeester Loes van der Meijs meegaf aan de aanwezigen bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Doesburg.

‘Veel dingen hangen hiermee samen’, stelt Van der Meijs wanneer het over toerisme gaat. ‘Zoals een onderzoek naar een eventuele herinrichten van het kernwinkelgebied, de ontwikkeling van de Turfhaven en de samenwerking met diverse regio’s. Van groot belang is hierbij de uniforme uitstraling, die we met alle partners aan het ontwikkelen zijn.’

Verder kondigde Van der Meijs een aantal fysieke ontwikkelingen aan. ‘Zoals de aanpak van een aantal straten en kruispunten, de herinrichting van parkeerterrein Kloostertuin en de aanleg voor een kunstgrasveld voor Sportclub Doesburg’.

Wat volgens Van der Meijs ook vermeld moet worden is de realisering van een nieuw milieupark en de nieuwbouw van de stadswerf. Van der Meijs hierover: ‘Dit laat zien dat duurzaamheid en afvalbeleid heel hoog op de politieke agenda staan. En het gebeurt hier zo goed, dat andere gemeenten komen kijken hoe we het hier doen’.

Op sociaal gebied was 2015 met de invoering van drie decentralisaties en de daarbij horende financiële kaders voor elke gemeente in Nederland groot of klein een spannend jaar, aldus Van der Meijs. ‘Hier is duidelijk geworden dat de kleinere gemeenten juist door de kortere en directe lijnen op het gebied van de eerstelijns zorg goed scoren. Samenwerking op de tweedelijns zorg is voor elke gemeente nodig. Natuurlijk zijn er aanpassingsproblemen en niet alles is vlekkeloos verlopen’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.

17 reacties

 1. Theo Houkes

  loes loes heb je je nu al wat in de oren laten blazen doesburg is geen toeristenstad en zal dat ook niet worden het enigste wat we hebben is de braderie en de kerstmarkt een toeristenstad is een stad waar dagelijks mensen zijn en niet alleen op dit soort dagen.
  Kijk nou allen naar bronkhorst elke dag vol en het is maar een dorp.
  Jullie gaan alles op de smurfhaven gooien dat word ook een fiasco daar wil geen hond naar toe zelfs de aphoteek niet te duur en bovendien loes zou jij in een stad gaan lopen waar je voor de auto s aan de kant moet springen door de weeks want afsluiten o nee dat mag niet.
  Hoe wil je deze stad dan toeristenstad maken de vorige burgemeester maakte dezelfde fout die keek vanuit zijn kantoor naar de waag en zag daar 20 tot 30 mensen zitten en aan de andere kant bij de bonte hond 15 en dan roepen we zijn een toeristenstad.
  Nee dan moet er echt wat meer gebeuren dan moet je in de zomer elke week wat te doen hebben en niet twee keer per jaar en ja die auto moet eruit

 2. Frans van der Krul

  Een historische binnenstad, een aantrekkelijk cultureel aanbod en een goede sfeer lijken toeristische steeds weer de belangrijkste factoren te zijn.Hoe kijken toeristen naar Doesburg zou ook eens een onderzoek waard zijn.
  Vergeet de meest gebruikte media voor het toerisme niet deze verzamelen steeds meer informatie uit digitale
  informatiebronnen zoals Facebook,WhatsApp, YouTube, Twitter en blogs.
  In het PR gedeelte is weinig bijeen te vinden op deze media het is sterk verspreidt, de VVV geeft voor de evenementenkalender weinig info en div zaken zijn sterk verouderd nieuws van april 2015, september 2015 enz.en op de facebook site is het niet veel beter gesteld laatste nieuws van sept 2015. Zo krijg je het toerisme niet goed op gang.Verder vraag ik me af wat van al de voorliggende plannen zijn terecht gekomen:
  https://www.doesburgdirect.nl/onderzoek-naar-reden-van-toeristische-bezoek/
  https://www.doesburgdirect.nl/tag/toerisme/
  http://www.rbtkan.nl/media/118263/20150108_marketingplan_doesburg_lr_spread.pdf
  http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/doesburg-vraagt-mening-aan-toeristen-1.2268239
  Hoeveel onderzoeken nog te gaan?

 3. Theo Maas

  Er liggen al heel wat jaren plannen klaar! Zie: http://www.hetmooisteplekje.nl/

 4. Frans van der Krul

  Theo Maas,
  Plannen zat maar het loopt op de uitvoering helaas steeds weer stuk, een toerist gaat niet zoeken op het mooiste plekje maar op de VVV.

 5. Richard Kok

  In de customer journey van een toerist moet je veel eerder zitten. Bij de oriëntatiefase. Je moet ze inspireren. Pas daarna volgt zoeken en dan, met een beetje geluk, boeken. Juist dat inspireren is tegenwoordig van essentieel belang. Daarvoor heb je content nodig. Content die relevant en actueel is.

  Vervolgens komt misschien nog wel het allerbelangrijkste: de content moet gedeeld worden op sociale media. Niet zelf gaan delen maar laten delen door anderen. Door mensen die de content relevant en actueel genoeg vinden om het delen in hun netwerk. Alleen dan kun je online scoren.

  Dat heet contentmarketing en daarvoor is expertise, inzet en discipline voor nodig. Contentmarketing is veel belangrijker dan het bepalen van een logo of huisstijl. En het hoeft ook nog eens niet veel te kosten. Je kunt dure bureaus buiten de deur houden door fans/ambassadeurs (bijvoorbeeld inwoners van Doesburg) content te laten maken en te laten vermarkten. DoesburgDirect.nl doet dat trouwens al jaren 😉

 6. Mevr.H.F Steenbergen

  De gemeente zegt dat Doesburg meer toerisme moet krijgen, maar als bewoner zit ik er niet te wachten op meer toerisme. De braderie is ieder jaar het zelfde en is niet vernieuwend. Net als het project Turfhaven wat veel geld gaat kosten en niets toevoegd voor de bewoners van Doesburg. Zorg dat de bestaande voorzieningen blijven bestaan, zoals het zwembad en zorg dat er bedrijven zich gaan vestigen die niet gerelateerd zijn aan het toerisme, zodat er banen onstaan die niet seizoen gebonden zijn. Hotel Doesburg krijgt een derde eigenaar het blijkt gewoon dat dat niet loopt in Doesburg. Ik hoop nu echt dat men nu eens beseft dat het roer om moet en niet alleen op het toerisme moet bouwen, maar ook een industrie opgang moet brengen. En bewoners van Doesburg betrekken in besluiten, zoals de Turfhaven.

 7. Peter van den Broeke

  @Theo Houkes.
  Beste mijnheer Houkes, hoe haalt u het in uw hoofd om onze kersverse burgemeester meteen met “Loes” en “je en jij” aan te spreken!! En dan ook nog de naam gespeld zonder hoofdletter. Heeft u samen op school gezeten? Heeft u samen geknikkerd?
  Een beetje respect zou hier op zijn plaats zijn, volgens mijn bescheiden mening.

  Ik lees hier een heleboel negativiteit over het toerisme in Doesburg en dat is jammer. Wanneer je een willekeurige bezoeker van Doesburg spreekt dan vinden ze het geweldig om door zo’n mooie stad te lopen en te zien wat er allemaal bewaard is gebleven.
  Het is niet alleen de DBB of de Hanzedag. Neen, het is het geheel.
  En vergeet ook niet dat wij als Doesburgers de toerist uithangen in andere plaatsen. Je bent nu eenmaal geen toerist in eigen stad al zou u dat wel zo af en toe eens moeten doen.
  Maak eens per jaar gewoon een stadswandeling met een gids. Geweldig leuk om te doen en je hoort er altijd weer iets nieuws. Wist u bijvoorbeeld dat het hoogste punt van Doesburg zich bevindt bij het stadsarchief?
  Okay, Doesburg moet zich misschien meer richten op Socail Media, daar kan ik het wel mee eens zijn maar dat wil nog niet zeggen dat we deze mooie stad zo moeten afkraken!

 8. Richard Kok

  Peter, in alles ben ik het volledig met je eens. Dank voor de goede posting!

 9. Theo Houkes

  petertje van den broeke ze heeft zich zelf voorgestelt als loes er hangt een groot bort van loesburg en ik mag geen loes zeggen is ze de koning of zo en die noem ik ook willem.
  en ja wie weet wat we samen allemaal gedaan hebben dat ga ik jou niet verklappen en ik kraak doesburg niet af maar die 1.8 miljoen die in de ijsel licht hadden we beter kunnen gebruiken

 10. Theo Houkes

  Peter van de Broeke sorry voor de spelfouten maar ja je hebt altijd mensen die het beter kunnen groeten theo

 11. Theo Houkes

  Richard Kok en Peter van den Broeke heb je ook gelezen hoe onze Burgemeester zich zelf noemt ( ALICE IN WONDERLAND ) hebben jullie nu ook nog kommetaar ze denkt dat het een sprookje word

 12. Frans van der Krul

  Theo, voor haar is het een sprookje, niet slecht betaald voor iemand die niet is gekozen.

 13. peter verbeek

  Waarin een klein onbeduidend plaatse groot in kan zijn……
  Heren….dit is een discussie van stuurlui aan lagerwal.
  Ga elders iets nuttigs doen!

 14. Paul Hamer

  De Doesburgse Watersport Vereniging bestaat dit jaar 85 jaar. Op 20 augustus a.s. houden zij in de Turfhaven de reunie. Waterpolowedstrijden in de Durfhaven. Tussen de jachten in. Toeristen, mensen uit Doesburg en omstreken, bovengenoemde kibbelaars enz. zijn bij deze al uitgenodigd om te komen kijken of mee doen. Promotie voor DWV en de gemeente Doesburg. Wie volgt?

 15. Theo Houkes

  Peter Verbeek ik wil wel in zo n sprookje wakker worden en wat nuttigs doen dat doen we al we leveren commetaar dit geloof je toch niet een burgemeester die zich waant als alice in wonderland en ik wil wel wat nuttigs doen maar niet voor jan met de korte achternaam

 16. Petw van den Broeke

  Peter Verbeek, dank voor je duidelijke commentaar!

 17. Frans van der Krul

  Peter Verbeek, wie zijn dat dan of bedoel je hier je zelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑