Stadsmanager Bart van Rooij van Doesburg wil in samenwerking met VVV Doesburg een groot onderzoek laten uitvoeren naar de reden waarom toeristen onze stad bezoeken. Het onderzoek moet in de loop van dit jaar worden uitgevoerd. De resultaten van het onderzoek worden dan in het najaar verwacht.


Gedacht wordt om het onderzoek in het voorjaar of in de zomer uit te laten voeren, zo laat Van Rooij weten. Het idee is om het onderzoek als studieopdracht neer te leggen bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).


‘Het contact met HAN is gelegd. De opzet van het onderzoek wil ik graag doen met de nieuwe medewerker van VVV Doesburg. Die is begin 2011 begonnen’, aldus Van Rooij.


De Rooij sprak in oktober 2010 met het bestuur van VVV Doesburg over het beter in beeld krijgen van de herkomst van toeristen. ‘Tijdens een netwerkbijeenkomst van Open Coffee Doesburg werd ik aangesproken over het uitvoeren van een onderzoek. Daarna is contact gelegd met de VVV Doesburg. Het zou een mooie studieopdracht voor een student van de HAN zijn’.


Met de resultaten uit het onderzoek hoopt Van Rooij dat Doesburg nog beter inspeelt op de mogelijkheid om meer toeristen naar de stad te trekken. Naast het bovengenoemde onderzoek ziet Van Rooij ook mogelijkheden om via logiesverstrekkers (Hotel Doesburg en de bed and breakfast accommodaties) meer informatie te verkrijgen over de waardering van toeristen voor Doesburg.