Blekers Blog: Paasreces

Wat is er aan de hand? Waarom is er nog geen akkoord? Wat is het probleem? Als ik de programma’s van de vier coalitiepartijen naast elkaar leg, zijn er niet zo gek veel tegenstellingen te vinden. Vier partijen die elkaar toch goed kennen, ze hebben immers al een half jaar samen bestuurd, moeten toch een beetje rap met een akkoord kunnen komen?

 

Wat gaat er veranderen? Westra stapt (helaas) op als wethouder van D66, is dat de grote vertraging in het hele proces? Moet er per definitie lang gedaan worden over deze specifieke onderhandelingen omdat het om nogal wat gaat? Neem het sociaal domein. Zouden ze serieus zitten te kibbelen over hoeveel wethouders er moeten komen? Dat hoop ik toch echt niet. Wat mij betreft komen er acht. Of twaalf. Als het werk, zoals voorheen met hetzelfde aantal fte gedaan wordt, kost het de gemeente niets meer maar is er wel meer expertise en draagkracht. Met een stuk of twaalf wethouders kunnen we mooi bezuinigen op het ambtelijk apparaat. Ietwat overdreven misschien.

 

Vier wethouders dan maar gewoon. Allereerst de heer Janssen, de altijd scherpe en immer in voor een cynische maar o zo nodige grap tussen de soms ietwat saaie debatten door. Dan mevrouw Mulder van de VVD. Niets mis mee, een frisse fanatieke bestuurder. De heer Bollen die zich tijdens de campagne en tijdens zijn periode als wethouder de afgelopen tijd zeker heeft bewezen. Dat was ook wel te zien aan de uitslag in Doesburg. Wel mag hij een keer een blauw of groen jasje aan wat mij betreft. Hij draagt wel héél veel rood. En misschien is het een idee hem wat bijstand te geven de komende tijd gezien er veel op zijn bordje komt. Misschien kan de vierde wethouder daar een handje helpen?

 

Dan die vierde. Wie o wie gaat er zitten voor D66? Het mooiste zou zijn als mevrouw Verlaan zelf met al haar expertise en ervaring wethouder zou worden op Westra’s oude post. Maar ik ben bang dat dit niet te rijmen valt met haar drukke bestaan naast het (praktisch vrijwillige) politieke leven in Doesburg.

 

De oppositie mag gevuld worden door wederom het CDA en GroenLinks en nu ook door de SP. Ik denk dat dit een prachtig drietal vormt dat de komende jaren samen vast veel kan bereiken. Heel verrassend was het niet hè?

 

Maar wie gaat ons Doesburgs wethouders drietal bijstaan vanuit D66? Kent u iemand? De wethouder hoeft namelijk helemaal niet gelinieerd te zijn aan een partij, hoeft niet eens uit Doesburg te komen. Hij of zij moet gewoon capabel zijn en de collegepartijen moeten er mee kunnen werken. Wie heeft wat economisch bestuurlijke achtergrond, kan goed met de heer Bollen overweg en zal mogelijk geaccepteerd worden door generaal Van Sommeren en de rest van het beoogd college? Roept u maar…

 

Hans Bleker 200Februari 2013 was de maand dat ik Hans Bleker met mijn vriendin introk in een leuk appartement aan de Kerkstraat in Doesburg. We zijn hier terecht gekomen vanwege het werk van mijn partner. Ik zelf ben in beginsel een tijdje op zoek geweest naar werk en heb her en der geprobeerd aan te sluiten bij bedrijven. Ik werk inmiddels bij Axios Dragers als regio-manager. Een bedrijf dat studenten uitleent om specifieke diensten te verlenen bij uitvaarten. Ik heb een maand of tien mogen schrijven in de Regiobode als ‘De Nieuwe Doesburger’ wat ik met veel plezier heb gedaan. Gelukkig heb ik nu een nieuw podium mogen vinden bij Doesburg Direct als blogger. Zo kan ik gelukkig toch nog mijn ei kwijt.

 

 

2 reacties

 1. Frans van der Krul

  De oppositie: GroenLinks?
  Deze zal ik niet echt als zodanig willen betitelen heeft immers een lijst verbinding met de PvdA.
  Oppositie geenszins!

 2. a. g. schrader

  Als iets vanzelfsprekend lijkt, blijkt dat het vaak moeilijk is om dat gestand te doen. Mr Visser (de rijdende rechter ) zegt ook altijd naar een aannemelijk betoog, ,,Echter u dient rekening te houden met” en dan komt er een afzwakking van het eerdere betoog en wordt je geconfronteerd met allerlei bijkomstigheden. Haastige spoed is zelden goed, laten we nog maar even afwachten en dan komt het best in orde.

  Ap Schrader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑