D66 heeft in Walter van Ditmars een kandidaat wethouder gevonden. Dat laat de fractie onder leiding van Wil Verlaan weten. Van Ditmars is na voren geschoven na het terugtrekken van Henk Westra. Westra wil niet nog eens wethouders zijn in Doesburg.

 

‘Walter van Ditmars heeft al met zijn beoogde collega’s kennis gemaakt. Nu gaan de besprekingen over het coalitieprogramma verder en zal het nieuwe college in de nabije toekomst ter benoeming aan de raad worden voorgedragen’, aldus Verlaan.

 

De raadsfractie voor D66 wordt gevormd door Elly van Exel en Wil Verlaan. Saskia Jeronimus en Frans Hofman ondersteunen de fractie. Hofman was eerder wethouder in Doesburg, maar moest het veld ruimen na problemen met de stratenrenovatie in Noordelijk-Molenveld.

 

Verlaan over Van Ditmars: ‘Walter heeft als politicoloog/econoom zijn sporen verdiend bij het Ministerie van Economische Zaken in verschillende functies. Hij was eerst werkzaam op regionaal gebied, daarna internationaal en werkte in het buitenland onder andere als eerste secretaris/plaatsvervangend hoofd op de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de EU en de Nederlandse ambassade in Warschau’.

 

‘Nu is’, volgens Verlaan, ‘de cirkel rond en keert hij terug naar de lokale situatie met sterke regionale samenwerkingsverbanden om Doesburg als zelfstandige gemeente door de komende jaren van nieuwe taken en bezuinigingen te helpen. D66 heeft vertrouwen in zijn kennis en de wijze waarop hij de afgelopen jaren zijn plek in de Doesburgse gemeenschap heeft gevonden’.