In de Hooge Zaal van grand café De Waag in Doesburg werd op 23 april het nieuwe boek van Tineke Beishuizen feestelijk gepresenteerd. De vrouwen van Fred is het afzonderlijk te lezen vervolg op het zeer succesvolle Wat doen we met Fred?

 

In de goed gevulde zaal van Nederlands oudste café werd de auteur voorgesteld door haar nieuwe uitgever, Harold de Croon van uitgeverij Mistral. Daarna nam Beishuizen zelf het woord. In wat het beste kan worden gekarakteriseerd als een gesproken column vertelde ze over wat er mis ging met haar eerste boek en uitgever, hoe het met haar schrijverscarrière verder ging en hoe alles toch nog goed kwam.

 

Tineke Beishuizen debuteerde in 2005 met de thriller Als zand door mijn vingers, die meteen een bestseller werd. Ook haar daarop volgende boeken kwamen in de top-60, waaronder Wat doen we met Fred? (2006) en Schaduwtuin. Beishuizen schrijft al jaren columns voor Libelle, onder andere onder haar pseudoniem Anne-Wil. Naast bestsellers en columns schreef Tineke Beishuizen songteksten voor onder meer Marco Bakker en Rob de Nijs.

 

In haar nieuwe roman heeft Tess, tien jaar na de dood van Fred en Vera, twee vrienden uit een ver verleden, haar leven weer opgepakt en zich op een schrijverscarrière gestort. Haar eerste thriller is een doorslaand succes geworden, maar nu worstelt ze met haar nieuwe boek. Als de dochter van Vera na tien jaar opduikt en aandringt op een reünie met de vier overgebleven vriendinnen van haar overleden moeder, komt de inspiratie voor een nieuw boek uit onverwachte hoek.

 

De nieuwe roman ligt vanaf vandaag in de boekwinkel.

Tineke Beishuizen