Bloembakadoptanten centrum Doesburg bijeen

Elf Doesburgers hebben een bloembak in de binnenstad geadopteerd. Zaterdag 10 november kwamen de bloembakadoptanten bij elkaar in De Waag. Daar kregen ze uit handen van de wijkraad binnenstad Doesburg allemaal een grote zak met bloembollen overhandigd. Tulpen, narcissen en hyacinten zullen volgend voorjaar zorgen voor een kleurige bloemenpracht in de Doesburgse binnenstad.


De bloembakken zijn een initiatief van de wijkraad binnenstad Doesburg in samenwerking met de gemeente. Vanuit de gedachte dat bloembakken de binnenstad van Doesburg nog kleurrijker maken, heeft de wijkraad eind 2011 een oproep gedaan aan de bewoners van de binnenstad om een bloembak te adopteren.


Een aantal enthousiaste bewoners heeft daarop gereageerd en heeft vanaf april de bloemen en planten in de bakken met veel aandacht en plezier verzorgd. Met succes Terugblikkend op het eerste bloembakseizoen in Doesburg vertelden de adoptanten tijdens de bijeenkomst in de Waag dat zij regelmatig complimenten kregen van voorbijgangers.


Hoewel ieder de bloembak duidelijk met veel aandacht heeft verzorgd en het absoluut niet de bedoeling is om er een wedstrijd van te maken, heeft de wijkraad dit keer besloten om toch drie bloembakken te benoemen die er heel fraai uitzagen. Dat zijn, volgens een jury van twee wijkraadleden, de bloembak op IJsselkade, op het Hanzeplein en in de Heerenstraat. Deze adoptanten ontvingen van de wijkraad een pakket mooie planten, dat door Tuincentrum Bloemendaal Drempt geheel belangeloos te beschikking is gesteld.


Dat de bloembakken volgens de wijkraad een succes zijn, blijkt ook uit vragen die de wijkraad regelmatig van bewoners krijgt of zij nog een bloembak kunnen adopteren. De huidige bloembakken zijn destijds door de gemeente Doesburg gefinancierd uit een eenmalige subsidie. Op die subsidie kan nu geen beroep meer worden gedaan.


‘Voor geïnteresseerden een tip: neem met je straat het initiatief om gezamenlijk een bloembak aan te schaffen en te onderhouden. Om met elkaar de Doesburgse binnenstad nog mooier te maken’, aldus wijkraadvoorzitter Teja Peters.

1 reactie

 1. robert duis

  Geachte Bloembak Adoptanten of liever: Bloembak-Spijt-Optanten,

  Lees “dat de SUBSIDIE is gestopt”: GOOD NEWS. Geld verspilling!

  Lees dat “Deze bloembakken de binnenstad nog kleurrijker maken”: ONZIN.

  Lees dat “er sprake is van complimenten van voorbijgangers”:
  Welke voorbijgangers dan wel?

  De wandelaars vanaf de stoepen?
  Er zijn geen wandelaars op de stoepen in Doesburg, immers er zijn geen stoepen.

  De automobilisten vanaf de rijweg?
  Geen denken aan!
  De automobilisten kunnen deze bloembakken NIET eens ZIEN.
  Zij staan “verscholen” tussen geparkeerde auto’s en of op gevaarlijke plekken waar je nauwelijks de bocht kan nemen.

  Deze bloembakken zijn een direct gevaar voor het VERKEER;
  deze bloembakken nemen kostbare parkeerplaatsen in beslag.
  Deze bloembakken veroorzaken beschadigingen aan de automobielen bij het in-parkeren in de schaarse plekken, die door diezelfde lelijke (te grote- en smakeloze aarde-bakken) nog eens nog schaarser worden.

  Gelukkig heeft onze Gemeente begrepen dat deze ONZIN niet meer gesubsidieerd behoort te worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑