Bloemenmengsel op braakliggende bouwkavels Beinum

Het braakliggende terrein tussen De Kilder en De Strijp op Beinum in Doesburg en de nog braakliggende vrije bouwkavels van Beinum West worden deze week opgeschoond, geëgaliseerd en ingezaaid met een bloemenmengsel. Daarnaast wordt er langs de Breedestraat tussen De Kilder en De Strijp een nieuw trottoir aangelegd.


De aanleg van het trottoir staat gepland van 7 tot en met 11 mei en wordt uitgevoerd door de firma Hoornstra Infrabouw. Aansluitend zaait firma Van Dijk het terrein en de vrije kavels in.


Door enkele omwonenden is de vrees uitgesproken dat het zaad van het bloemenmengsel zal verwaaien en overlast zal geven in hun tuin. Deze overlast ontstaat volgens een memo van de gemeente Doesburg alleen als de zaden worden uitgerijpt. Na de bloei zal daarom het gewas worden gemaaid, zodat het mengsel geen kans krijgt om te verwaaien.


Verder wordt in de nieuwbouwwijk en op ontsluitingsweg De Strijp eind mei door middel van matrixborden de gereden snelheid gemeten. Aan de hand van de metingen wordt bepaald of handhaving op de gereden snelheid noodzakelijk is.

13 reacties

 1. Frans van der Krul

  Bouwkavels braak laten liggen is een dure manier voor mooie bloemenvelden,dit zijn dus de vruchten die we ervan kunnen bewonderen, nieuwe plannen maken, kan de molensteen om de nek van Doesburg worden.

 2. Ellen Mulder-Metselaar

  @frans het was ook niet de bedoeling dat alle delen in een keer bebouwd zouden worden, tenzij jij graag tegen een modderpoel aankijkt lijkt mij dit de beste oplossing.

 3. Frans van der Krul

  Zien te verkopen lijkt me nog een veel betere oplossing, Hoge rente lasten voor de gemeenschap?(of kost niet bebouwen geen geld?) Het college slaat hier een modder figuur en dicht dit af met bloemen?

 4. Ellen Mulder-Metselaar

  @frans dit gaat nergens over, eerst weten, dan spreken.

 5. Frans van der Krul

  Ellen,
  Het was een vraag over rentelasten!??????
  Daarna zal ik spreken!???????

 6. Bart

  @ Ellen: In Apeldoorn zien we o.a wat het aankoop en bestemmingsbeleid een gemeente gaat kosten! Oftewel: een plan maken en niet weten wat er komt of daadwerkelijk mee gebeuren gaat is inderdaad zoals Frans zegt een molensteen.
  Inzaaien met bloemenmengsel is weer zoiets waarvan ik denk…………zielig……..kortzichtig en onnodig. Laat het terrein braakliggen tot men start, tenslotte een bloemenmengsel zal niet het beleid van een (slecht) beleid van de gemeente “verbloemen”…

  Dit verdient weer een bloemetje……………..

 7. Ellen Mulder-Metselaar

  @bart Er is afgesproken dat de laatste trance pas over een aantal jaren gebouwd gaat worden (horizon rond 2018) om het dan al die tijd te laten verrommelen is m.i. niet nodig. Vandaar het inzaaien met bloemen. Zie het van de zonnige zijde, dit is voor de bewoners gewoon een mooier uitzicht dan een kale vlakte.

 8. Bart

  @ Ellen: Goede planning om pas in 2018 te starten…………………………………………:(

 9. Ellen Mulder-Metselaar

  @bart dat heb ik ook niet besloten.. echter wel de realiteit in de huidige markt.

 10. Gert-Jan

  Regeren is vooruitzien 😉

 11. Bart

  6 jaar een bloemenmengsel strooien/groeien over land wat bebouwd gaat worden…………….

  Regeren is vooruitzien……………Wat is er te zien dan?

 12. Gert-Jan

  @Bart
  Dat de gemeente voorzien heeft dat de 2e fase in 2018 afgerond zou worden; en dat ver voordat de crisis uitbrak !!

 13. Frans van der Krul

  Gert-Jan<
  Beleid uit nood geboren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑