Snel duidelijkheid over bibliotheek en mogelijk Action

De gemeente Doesburg denkt dat over een maand meer duidelijk is of de bibliotheek gaat verhuizen naar De Linie. Als dit het geval is, dan lijkt de weg vrij voor Action zich te vestigen in het centrum van Doesburg. Dat laat wethouder Fred Jansen desgevraagd weten.


‘Ik heb de laatste tijd veel gesproken met Bibliotheek West-Achterhoek over een verhuizing. De intentie is er, maar ik denk dat het nog een maandje duurt voordat er een besluit is. Er zijn nog vragen over welke ruimte en welke omvang’, aldus Jansen.


Wanneer de verhuizing een feit is, lijkt de weg vrij voor Action zich te kunnen vestigen in het pand aan de Zandbergstraat in het centrum van Doesburg. Jansen: ‘Dat gaat niet zo snel hoor. Daar moeten dan nog heel wat zaken worden geregeld’.


Dinsdagmiddag kopte De Gelderlander op haar site ‘Action in pand van bieb Doesburg’. De berichtgeving zorgde op Twitter voor de nodige ophef, vooral vanuit oppositiepartijen. Te meer omdat er enkele maanden geleden radiostilte rondom dit onderwerp was afgesproken.


Jansen hierover: ‘Het is jammer dat met het bericht op de site van De Gelderlander de mediastilte is doorbroken. Ik vond het wel verrassend, al staat er niets wat niet waar is. Of het verstandig is, weet ik niet. Deze week in het VROM-overleg praten we verder’.

10 reacties

 1. Doesburger

  Ik ben heel optimistisch hierover! Het lijkt erop dat Doesburg toch een Action krijgt! Heel blij en tevreden. 🙂

 2. w.v.d

  ik ga er pas vanuit als die er is, met deze middenstand en gemeente bestuur.

 3. Patricia Hertgers

  Het klinkt allemaal prachtig, maar wil de action nog wel??

 4. Gert-Jan

  Geloof er niks van dat het parkeerplaatsje aan de achterzijde “zo maar” bebouwd mag gaan worden ….

 5. Bert Stulp

  Dag Doesburger

  Helaas, alle optimisme hierover is voorlopig misplaatst dankzij ons gemeentebestuur. Een boze makelaar van Action heeft bericht dat de gemeente ook aan de vestiging in de bibliotheek geen enkele medewerking verleent. Hij ervaart het zelfs als tegenwerking. Daarom kan Doesburg Action voorlopig wel vergeten. Met dank aan ons SP/D66/Stadspartij College

 6. doesburgster

  wat doen die mensen hier toch moeilijk. waarom mogen hier geen leuke winkels komen? alleen die belachelijk dure boutiekjes! winkels gaan hier weg moet je niet zien wat er voor in de plaats komt bahhhh… doesburg stad is echt saai… laat ma wat leuke winkels komen!!

 7. Robert Slotboom

  Blijft er, als de bibliotheek naar de Linie verhuist, nog wel ruimte over voor de andere initiatieven die op de Linie onderdak vinden. De Buurtacademie, bijvoorbeeld, wordt immers ook op de Linie gevestgd.

 8. Frans van der Krul

  Robert,
  De Buurtacademie, bijvoorbeeld, wordt immers ook op de Linie gevestigd.???????

  De Buurtacademie is al op de Linie 4 gevestigd, kom eens kijken, welkom!

 9. meiske

  ik ben het met doesburgster eens, ook al vind ik de kleine exclusieve winkeltjes van Doesburg erg leuk, het is niet voor iedereen weggelegd om hier hun benodigdheden aan te kunnen schaffen!
  IK zou het heel fijn vinden als er toch een action zou komen in Doesburg!
  Ik kan er alleen maar voordelen in zien, en vooral burgers met een minimaal inkomen, beperkt zijn met vervoer.. zo kan ik nog wel meer dingen bedenken.
  Nu schreeuwd sp, d66 enz NEE maar wie zijn er al eerste in die winkel als die er is….. ???????

 10. Bart

  Eindelijk ………acti(e)on…………….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑