Blog: 3 Doesburgers om te volgen op Instagram

Dat Doesburg een fotogenieke stad is, is wel bekend. Dat onze stad op de populaire foto-app Instagram regelmatig voorbij komt, is minder bekend. De foto’s vormen een prima manier van online Doesburg-promotie, zeker nu Instagram aan populariteit blijft winnen. Wij gingen op Instagram op zoek naar ware Doesburg-promotors en selecteerden er drie.

 

Instagram is een gratis mobiele app om digitale foto’s uit te wisselen middels mobiele apparaten. De foto’s kunnen digitaal gefilterd worden zodat fraaie effecten kunnen ontstaan. De app is beschikbaar voor zowel iOS-, Android- als Windows Phone smartphonegebruikers. Inmiddels maken ruim 1,8 miljoen Nederlanders gebruik van Instagram, waarvan zo’n 750.000 dagelijks.

 

Wij speurden afgelopen week Instagram af op zoek naar fraaie foto’s van Doesburg. Tijdens onze zoektocht selecteerden we drie Instagrammers, waarvan wij vinden dat ze goede ambassadeurs zijn voor ons fotogenieke stadje. In willekeurige volgorde:

 

Marijke Vermeulen
Marijke is een natuurliefhebber. De hoofdkleur in haar foto’s is dan ook groen. Het groen van de uiterwaarden, weilanden of bomen in en om Doesburg. Ze is een frequent Instagrammer en heeft inmiddels een groot aantal volgers. Die volgers ‘liken’ massaal haar foto’s, zodat Marijke misschien wel – waarschijnlijk heel onbewust – de belangrijkste Doesburg-promotor is op Instagram.

 

Merlin Everts De Doesburgse studente Merlin is een reisfanaat. Ze is inmiddels in meer dan 40 landen geweest, maar blijft Doesburg een favoriete plek vinden, blijkt uit haar blog. Op Instagram deelt ze haar passie voor reizen. Tussen de fraaie foto’s uit Namibië, Schotland en Mozambique, misstaan kiekjes van ons eigen Doesburg niet.

 

 

Doree Colenbrander
Doree kennen we vooral als fotograaf bij activiteiten rond de vitalisering van de binnenstad en rond Doesburg 777. Op Instagram zijn haar foto’s heel divers waarbij van de bijna 500 foto’s verrassend vaak een kat voorbij komt. Doree heeft oog voor composities, zeker wanneer het om foto’s van Doesburg gaat.

 

Oproep
Naast de bovenstaande drie Instagrammers zijn er ongetwijfeld nog veel meer gebruikers van deze app die regelmatig mooie plaatjes schieten van Doesburg. Ken jij deze Instagrammers? Laat het hieronder in het reactieveld weten. Op deze manier kunnen we een mooie lijst maken zodat Doesburg nog beter en vaker wordt gepromoot op internet.

1 reactie

  1. Richard Kok

    Ik voeg onze traveljournalist Anneke de Bundel toe. Een genot om te volgen vanwege haar vele, fraaie reisfoto’s.
    Anneke is op Instagram te volgen via -> https://instagram.com/anneeke/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑