Er komt een benefietvoorstelling in de filmhuis Het Badhuis in Het Arsenaal in Doesburg. De opbrengt van de benefietvoorstelling komt ten goede aan een stichting voor ontwikkelingshulp in Nepal. Het Badhuis komt tot dit initiatief omdat de leden Tanja en Ben Kruk nauw verbonden zijn aan het Aziatische land.

 

Zoals eerder op DoesburgDirect.nl is gemeld zijn Tanja en Ben Kruk teruggekeerd uit Nepal nadat er in dit land een hevige aardbeving plaatsvond. Het Doesburgse echtpaar was ten tijde van de aardbeving in het land en maakte van dichtbij de ellende van de slachtoffers mee.

 

De ervaringen van Tanja en Ben Kruk tijdens de aardbevingen en de beschreven ravage in Nepal waar zij jarenlang ontwikkelingswerk hebben verricht, brachten het bestuur van Het Badhuis tot het organiseren van een Benefietfilmvoorstelling in Het Arsenaal.

 

Op vrijdagavond 15 mei vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in de filmzaal van het Arsenaal. Op verzoek van Het Badhuis krijgen Ben en Tanja Kruk kort het woord, waarna een film over Nepal vertoond zal worden.

 

Er wordt geen toegangsgeld gevraagd. De bezoekers kunnen een gift in een klaarstaande bus doen; alle ingezamelde gelden gaan direct naar de stichting van Ben en Tanja Kruk.

 

Door hun jarenlange werk in Nepal en hun goede contacten daar is er de garantie dat het geld echt goed terecht komt. Wellicht is er na de film ook ruimte tot gesprek .