De kop is eraf. Het openingsweekeinde van Doesburg 777 is voorbij. Het Feestjaar is begonnen. En het was een mooi weekeinde. Er was belangstelling van jong en oud en het weer zat mee. Ondanks een lokaal stormpje op de zaterdagmiddag. Er was muziek, film, theater en nog veel meer. De evenementen waren te vinden op de IJsselkade, in de tuinen in de stad, op de markt en in de Gasthuiskerk.

 

Het bestuur van de Stichting Doesburg 777 weet eerlijk gezegd niet waar te beginnen met het bedanken van iedereen. We hebben zoveel ondersteuning gekregen en er waren zoveel helpende handen dat het bijna ondoenlijk is om niet iemand te vergeten.

 

Daarom willen wij op dit moment gewoon de hele stad, alle Doesburgers hartelijk danken voor hun deelname, medewerking, ondersteuning of belangstelling. De komende tijd gaan wij proberen om iedereen ook rechtstreeks en persoonlijk te bedanken, en natuurlijk gaan we door met het organiseren van nieuwe onderdelen van het feestjaar.

 

Nieuwe evenementen

Zo staat er deze week in het thema geschiedenis een lezing op het programma over het ontstaan en geschiedenis van Doesburg. Die lezing wordt gegeven op donderdag 25 september door dr. Michel Groothedde, stadsarcheoloog van Doesburg, en vindt plaats in het Meulenhuus aan de Bergstraat met als titel: Het ontstaan en de vroegste geschiedenis van Doesburg. De lezing is inmiddels volgeboekt.

 

Sportquiz

Deze week pakken we samen met Sportclub Doesburg ook de voorbereidingen voor de Sportquiz 777 weer op. De 100-jarige voetbalclub organiseert deze quiz samen met de stichting op vrijdag 14 november. Wie wil meedoen kan zich nog opgeven op de website.

 

Straatkegeltoernooi

Op zaterdag 27 september is in kegelcentrum Doesborgh aan Den Helder 2 de spetterende finale van het straatkegeltoernooi. De voorrondes daarvan waren op 13 en 20  september. Het Straatkegeltoernooi in Doesburg is voor het eerst gespeeld bij de viering van het 750 jarig bestaan van de stadsrechten in Doesburg in het jaar 1987 en is sindsdien een jaarlijks terugkerend evenement.

 

Wij hopen u op een van deze, en natuurlijk ook op andere evenementen weer terug te zien. Voor nu, nogmaals, bedankt!

 

Stichting Doesburg 777, Jan van Amstel, Edward den Doop, Yolanda Goppel, Theo Maas, Daan Remmers, Henry Tieben, Henk de Vries