Dat was schrikken, een paar weken voor de 777Verwendag van 6 maart. Hannah Freud van Brilliant, organisator en uitvoerder van de Verwendag, werd plotseling getroffen door een hartaanval.  Gelukkig gaat het inmiddels weer beter met haar. Maar u zult begrijpen dat het gevolgen had voor de organisatie.  Er moest flink geïmproviseerd worden op de dag zelf.

 

De Verwendag is een bijzondere dag geworden. Een dag, gericht op kwetsbare Doesburgers die niet zo gemakkelijk de 777-feesten kunnen bijwonen. Bijna 60 vrijwilligers zijn deze dag in touw geweest om hen te verwennen.

 

Speciaal voor de Verwendag zijn zoete en hartige Hanzehapjes ontworpen en 850 daarvan zijn aan de doelgroep uitgedeeld. Er zijn verhalen verteld, er is gezongen en er zijn handen gemasseerd. Een doedelzakspeler maakte het verpleeghuis luidruchtig onveilig en de bewoners zongen mee. ‘s Middags werd een kalfje geboren en vernoemd naar de festiviteiten:Brilliant777. Ook een hond en een tweetal babies zijn ingezet om de harten van de doelgroep te stelen. Succes verzekerd.

 

Het was een creatieve dag met mooie emotionele momenten. Omroep Gelderland heeft er via radio en televisie, op verschillende momenten op de dag, live verslag van gedaan.  Wel ben ik geschrokken van het eenzame bestaan van sommige ouderen, zelfs in het verpleeghuis. In dat opzicht was het ook een nuttige dag die mijn ogen heeft geopend voor het waardevolle werk van medewerkers en vrijwilligers die zich dag in dag uit inspannen voor deze speciale groep Doesburgers.

 

Als dank voor de vrijwilligers werd de dag  afgesloten met een uniek concert van het vermaarde Riciotti ensemble in de Gasthuiskerk. 45 Jonge musici met een ongedwongen -vrolijk makende- stijl gaven een concert van hoog niveau dat veel applaus oogstte.  Dit concert werd gegeven in ruil voor een smakelijk stamppottenbuffet bij restaurant De Bonte Hond. Een uitstekende deal die naar herhaling smaakt.

 

 

Rood-Blauw 777Sportquiz 13 maart

Een week na de Verwendag  vond de Rood-Blauw 777Sportquiz plaats. Een nauwe samenwerking vanwege 777 jaar Doesburg en 100 jaar Sportclub Doesburg. Volle bak in de kantine van de voetballers. Dj erbij voor de gezelligheid. Veel enthousiaste sportliefhebbers met gedegen kennis over bijna alle sporten en veel (moeilijke) vragen. “Hoe zwaar is een tennisbal en wat is de diameter van een basketballnet?”. Dat mensen dat weten!!!  Respect! Een prima combinatie voor een geslaagde avond met mooie prijzen uitgereikt door wethouder Peter Bollen.

 

En nu op naar de 777Smaakparade op 12 april.

De 777Smaakparade wordt een mooi festijn georganiseerd door ZON Doesburg en Doesburg777.  Ik krijg nu al trek. 20 koks uit alle windstreken (Turks, Filipijns, Surinaams, Doesburgs, Marokkaans, Zweeds etc. etc.) maken ieder hapjes voor € 1,- per stuk. Een multiculturele voedselmarkt met muziek en vermaak terwijl je luncht in het zonnetje op één van de terrassen die voor de gelegenheid beschikbaar zijn.  Sla de lunch thuis maar over en kom vanaf 13.00 uur naar het Roggepleintje.

 

En dan is er ook nog de cupcake wedstrijd voor kinderen in IJsselzicht samen met de oudere bewoners en … een appeltaart wedstrijd. Wie wordt de beste appeltaartenbakker van Doesburg? Heel Doesburg bakt …een appeltaart!! Aanmelden Doesburgers! (via website www.doesburg777.nl)

 

In de volgende blog meer over onze activiteiten in de maand mei: De Ubbink City Challenge op 15 mei; Het 777Bridgetoernooi op 23 mei en het Straatontbijt met 777 tafelgenoten op 30 mei.