Zelfstandig onderneemster Anja Senhorst zet zich in voor Doesburg 777. Voor het onderdeel Culinair maakt ze zich sterk, om te beginnen bij een bijzondere veiling. In een blog op DoesburgDirect.nl vertelt ze waarom.

 

In het jaar 777 organiseert de werkgroep Doesburg Culinair een echte veiling. De ingebrachte stukken worden aan de hoogste bieder verkocht. En er is heel wat te bieden. Met de opbrengsten gaan we in het voorjaar van 2015 een multicultureel, culinair festijn organiseren in de binnenstad, alles in het teken van lekker eten, delen, leuke muziek, een markt enz. En heel Holland bakt dus met het thema culinair moet het goed zitten!

 

Maar eerst dus de veiling op zondag 9 november in restaurant De Liefde. Het belooft een mooie middag te worden met veilingmeester Maarten Lindner. We hebben als werkgroep diverse veilingstukken binnengekregen, kunst, beleving, mooie cadeaus. De stukken zijn afkomstig van diverse ondernemers en particulieren.

 

Het is geweldig om zoveel stukken bij elkaar te brengen. Denk aan kaarten voor een concert in de Vereeniging, een cursus fotografie, een paar glazen van Hillenaar maar dan net even anders, een buggytocht voor vier personen, of een high tea en een  workshop koken of een dagje mee met de chauffeur van de Rotra. Zeg het maar!

 

Zelf wil ik gaan bieden op interieuradvies, lukt het misschien toch nog om mijn huiskamer in een passende kleur te krijgen of ga ik toch voor een workshop ambachtelijk ijs maken of voor de kaartjes van Het Gelders Orkest want Beethovens 9e Symfonie wil ik ook graag horen of ga ik een bezoekje brengen aan de fabriek van John Deere? Het wordt nog moeilijk om een keuze te maken want je kunt niet alles hebben.

 

Ik raad iedereen aan om te gaan want er zijn zoveel dingen bij die anders niet te verkrijgen zijn en die nu op ludieke wijze geveild worden. Twee vliegen in één klap, een leuke middag in een leuke ambiance met een goed glas wijn en  de kans om een uniek veilingstuk te bemachtigen. Maar last but not least wordt het hierdoor  mogelijk om een prachtig culinair festijn voor en door Doesburgers te organiseren.

 

Een stad is een plaats om te wonen. Doesburg is een plaatst waar het goed toeven is, waar mensen iets voor elkaar betekenen en waar mensen zich verbonden voelen, en dit  al 777 jaar lang.  De verschillende thema’s van 777 en zeker ook het thema culinair dragen hieraan bij, daarom is het zo mooi om met een groep mensen een activiteit te organiseren die verbindend werkt. Het is geweldig om zoveel voor elkaar te krijgen. Het enthousiasme en de drive er echt iets leuks van te maken. De blijheid als het weer is gelukt om een mooi stuk in te zamelen. Het laatste stuk, een schilderij van de Bleekerskade is daarvan een mooi voorbeeld.

 

Er zijn al veel kaarten verkocht en we hopen er nog meer te kunnen verkopen om zoveel mogelijk bieders te kunnen verwelkomen. Via de website zijn kaarten verkrijgbaar http://doesburg777.nl/bijzondere-veilingstukken-in-restaurant-de-liefde/

 

De kaarten zijn niet duur want wat is nu vijf euro voor een leuke middag dus tot 9 november. Via verschillende blogs zal ik jullie op de hoogte van Doesburg culinair en alles wat daarmee samen hangt